سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان: ایران جزء ده کشور نخست بلاخیز در دنیا محسوب می شود، استان لرستان یکی از پنج استان بلاخیز کشور است و باید به طور ویژه به بحث بروز حوادث و بلایای طبیعی در استان توجه شود. در یکصد سال اخیر از 43 نوع بلایای طبیعی شناخته شده در جهان وقوع بیش از 30 مورد از آنها در کشور و بیش از 17 مورد هم در استان لرستان مسبوق به سابقه بوده است
به گزارش خبرگزاری مهر از خرم آباد، اردشیر شیخ آزادی در این رابطه در سمینار یک روزه مدیریت بهداشت و درمان در حوادث و بلایا در سخنانی اظهار داشت: براساس مطالعات و بررسیهای به عمل آمده در یکصد سال اخیر از 43 نوع بلایای طبیعی شناخته شده در جهان وقوع بیش از 30 مورد از آنها در کشور و بیش از 17 مورد هم در استان لرستان مسبوق به سابقه بوده است.
وی ادامه داد: این آمارها نشان می دهد که استان لرستان یکی از استانهای بلاخیز کشور است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان با بیان اینکه کشور ما جزء ده کشور نخست بلاخیز در دنیا محسوب می شود، به حادثه خیزی لرستان اشاره کرد و گفت: استان لرستان نیز یکی از پنج استان بلاخیز کشور است و به همین دلیل باید به طور ویژه به بحث بروز حوادث و بلایای طبیعی در استان توجه شود.
شیخ آزادی ادامه داد: باید با آموزش همگانی مستمر و همکاری بین بخشی نهادها و سازمانهای مرتبط با سلامت سعی شود که پیامدها و عوارض اجتناب ناپذیر بلایای طبیعی به حداقل ممکن کاهش یابد.
وی به تجربه مطلوب زلزله بروجرد اشاره و خاطرنشان کرد: زلزله دشت سیلاخور در شهرستانهای دورود و بروجرد در سال 85 نمونه بارزی از مدیریت اصولی بحرانهای طبیعی است که با استفاده از تجارب مفید حاصله از زلزله بم و اتخاذ تدابیر مناسب توسط ستاد مدیریت حوادث غیرمترقبه استان در حالیکه 50 تا 70 درصد تخریب منازل رخ داده بود، کمترین تلفات جانی را شاهد بودیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان حفظ آمادگی آحاد مردم و تمام نهادهای مرتبط با حوادث و بلایا و توسعه مستحکم زیرساختهای عمومی با همدلی، همفکری و مشارکت فعال را در کاهش اثرات و عوارض بلایای طبیعی بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: مدیریت منسجم، اصولی و تمرین شده در مواجهه با بلایای طبیعی یکی از راههای مهم کاهش اثرات بلایای طبیعی است.