رادیو آلمان: در حالی که دولت ایران میکوشد دیدار وزیرخارجه آلمان با احمدینژاد را نشانه نزدیکی آلمان به ایران جلوه دهد، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که این دیدار هیچ تغییری در سیاست برلین در برابر تهران ایجاد نکرده است.
"اشتفان زایبرت" سخنگوی دولت آلمان، ظهر دوشنبه (۲۱ فوریه) اعلام کرد:«برای ما همچنان کاملا روشن است که وضعیت حقوق بشر و آزادیهای سیاسی در ایران به گونهای غیرقابل پذیرش بد است. دولت آلمان همچنان گذشته نگران برنامه اتمی ایران است و از دولت میخواهد که حقوق بشر را زیر پا نگذارد.»
یک دیدار جنجال برانگیز
گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان روز یکشنبه برای بازگرداندن دو خبرنگار آلمانی به تهران رفت و با احمدینژاد نیز دیدار کرد. این دیدار به عنوان بهائی ارزیابی شده است که آلمان مجبور بود برای آزادی دو شهروند خود بپردازد. این نخستین دیدار یک وزیرخارجه آلمان از ایران ظرف هفت سال و نیم گذشته بود.
"آندرآس پشکه" سخنگوی وزارت خارجه آلمان امروز تاکید کرد که نباید دیدار وستروله با احمدینژاد را نشانهای از نزدیکی آلمان و ایران تلقی کرد. وی گفت:«این سفر تنها جنبه انسانگرایانه داشت و ما آنچه را باید میکردیم انجام دادیم تا مشکل دو هموطن خود را حل کنیم و آنها را پس از ۴ ماه دوباره به آلمان بازگردانیم.»
خبرگزاری آلمان امروز به نقل از محافل نزدیک به دولت گزارش داد که وزیرخارجه این کشور قبلا درباره دیدارش با محمود احمدینژاد به خانم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اطلاع نداده بود. اما سخنگوی دولت در این مورد چیزی نگفت. خبرگزاری آلمان تاکید کرد که دیدار وستروله با احمدینژاد از سوی دولت ایران به عنوان پیش شرط آزادی خبرنگاران تعیین شده بود.
برنامهای ناگهانی
روز گذشته روزنامه اتریشی "کلاینه سایتونگ" گزارش داد که ساعاتی پیش از آزادی دو خبرنگار آلمانی در تهران، به وستروله گفته شده است که تنها در صورت دیدار وی با احمدینژاد، با خروج خبرنگاران از ایران موافقت خواهد شد.
همزمان با این گزارشها، خبرگزاری آلمان در گزارش دیگری نوشت که عبدالله گول رئیسجمهور ترکیه، در سفر هفته پیش خود به تهران، به خواهش رئیسجمهور آلمان از احمدینژاد خواسته بود که دو خبرنگار آلمانی را آزاد کند.
دو خبرنگار آزاد شده، از دهم اکتبر سال گذشته در تبریز زندانی بودند. اتهام آنها این بود که بدون مجوز کار خبرنگاری، کوشیده بودند با پسر و وکیل سکینه محمدی آشتیانی مصاحبه کنند.