۱۳۹۱ اسفند ۱۶, چهارشنبه

محکومیت دو ایرانی در آمریکا برای طرح انتقال قطعات هواپیما

به گزارش رادیو آلمان، یک شهروند ایرانی و یک خلبان ایرانی−آمریکایی به خاطر نقشی که در طرح ارسال قطعات یدکی هواپیما و هلیکوپتر برای شرکت هواپیمایی دولت ایران داشتند، در دادگاهی در آمریکا به ترتیب به ۲۳ و ۴۶ ماه حبس محکوم شدند.

با توجه به این‌که ارسال قطعات یدکی هواپیما و هلیکوپتر به ایران، از موارد نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، دادگاهی در آمریکا حمید آصفی، ایرانی ۶۸ ساله، و تونی کریمیان، خلبان ۵۳ ساله ایرانی‌−آمریکایی را محکوم به حبس کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جوزف مک‌کینلی، قاضی دادگاه درباره این دو نفر گفته که «آنها قصد داشتند تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور بزنند.» این دو نفر در دسامبر ۲۰۱۲ به نقض تحریم‌ها از طریق صادرات و فروش هواپیما و قطعات یدکی آن متهم شدند.

مقامات قضایی آمریکا می‌گویند آنها طرح خود را در سال ۲۰۰۷ تدوین کرده‌اند. پردازش این طرح تا سال ۲۰۱۱ به طول انجامید اما پیش از آن که طرح اجرایی و چیزی به ایران منتقل شود، برنامه آنها کشف و خنثی شد.

آنها به سود میلیون دلاری این طرح فکر می‌کردند و می‌خواستند با دور زدن محدودیت‌ها، به سیستم بهینه‌سازی معدود هواپیماهای بوئینگ موجود در خطوط هوایی وابسته به دولت در ایران کمک کنند. به گفته مقامات آمریکایی هیچ‌یک از هواپیماها یا قطعاتی که آنها مد نظر داشتند کارکرد نظامی نداشت.


بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، حمید آصفی به نمایندگی از نهادهای ایرانی از تونی کریمیان درخواست کرد که دست به کار خرید هواپیماها و قطعاتی شود که در خاک آمریکا یا در مالکیت شهروندان آمریکایی قرار داشتند. پس از آن آقای کریمیان تلاش‌های خود را آغاز کرد تا فرآیند ثبت درخواست و سفارش‌ها را تسهیل کند.

به اعتقاد وکلای این دو نفر، جرایم آنها مرتبط با امنیت ملی نیست و جزو جرایم اقتصادی با هدف کسب سود و ثروت محسوب می‌شود. اسکات وندلسدورف، وکیل آقای کریمیان تاکید کرده که دولت ایران هیچ نقشی در این برنامه نداشته است. او می‌گوید کار آنها در بدبینانه‌ترین حالت «تلاشی برای تهیه یک موتور جت برای ایران‌ایر» بوده است.

حمید آصفی اعتراف کرد که تحریم‌ها را نقض کرده و از دادگاه درخواست تحفیف در مجازات کرد. او گفت خانواده‌اش در ایران زندگی می‌کنند و دختر بیماری دارد که ممکن است دیگر هرگز موفق به دیدارش نشود. تونی کریمیان هم که از سال ۱۹۸۰ شهروند آمریکا بوده، درخواست مشابهی را به دادگاه ارائه کرده است.

سال گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌هایی علیه ایران‌ایر، هواپیمایی ملی ایران، اعمال کرد. آمریکا همکاری ایران‌ایر با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان علت این اقدام اعلام کرد.