۱۳۹۲ شهریور ۲۲, جمعه

سازمان ملل از افزایش بی‌سابقه آمار مهاجرت خبر می‌دهد

سازمان ملل از افزایش بی‌سابقه آمار مهاجرت در سراسر دنیا خبر می‌دهد. طبق آخرین بررسی‌ها، ۲۳۲ میلیون نفر از مردم جهان یعنی حدود ۳ درصد کل جمعیت دنیا، در کشور زادگاه خود زندگی نمی‌کنند.


به گزارش «تابناک» به نقل از دویچه وله آمار مهاجرت در سراسر دنیا بالا رفته است. در سال ۲۰۰۰ میلادی، آمار جهانی مهاجران بالغ بر ۱۷۵ میلیون نفر می‌شد. یک دهه قبل از آن و در سال ۱۹۹۰ این میزان برابر با ۱۵۴ میلیون نفر بود. آمار سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد که ظرف ۲۲ سال، ۷۸ میلیون نفر به تعداد کسانی که موطن خود را ترک کرده‌اند، افزوده شده است.

آنگونه که آخرین پژوهش سازمان ملل نشان می‌دهد، نزدیک به دو سوم مهاجران دنیا، در اروپا و آسیا زندگی می‌کنند. کشورهای اروپایی در مجموع ۷۲ میلیون نفر و کشورهای آسیایی ۷۱ میلیون مهاجر را جذب کرده‌اند. آمریکا به تنهایی ۴۶ میلیون مهاجر را در دل خود جای داده است. به این قرار می‌توان گفت که آمریکا مقصد اصلی عموم مهاجران است. در فهرست سازمان ملل، ده کشور در صدر کشورهای مقصد برای مهاجرت قرار دارند. پس از آمریکا که صدرنشین است، روسیه با ۱۱ میلیون مهاجر و آلمان با ۱۰ میلیون مهاجر، در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

عربستان سعودی با ۹ میلیون و یکصد هزار نفر، امارات متحده عربی و بریتانیا با ۷ میلیون و هشتصد هزار نفر و فرانسه با ۷ میلیون و چهارصد هزار نفر، رتبه‌های چهارم تا هفتم را کسب کرده‌اند. کانادا با ۷ میلیون و سیصد هزار نفر و استرالیا و اسپانیا با ۶ میلیون و پانصد هزار نفر، رده‌های هشتم تا دهم را اشغال کرده‌اند.

تحقیق سازمان ملل مبتنی بر مهاجرت قانونی و اختیاری است. اما جنگ یا تنش‌ها و فشارهای سیاسی و اجتماعی، خیل عظیمی از مردم دنیا را به ترک اجباری زادگاه‌شان وامی‌دارد. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در آخرین گزارش خود در ژوئن ۲۰۱۳ اعلام کرد که ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۱۲ مجبور به ترک زادگاه خود شده‌اند. 

این رقم ۳ میلیون نفر از سال ۲۰۱۱ بیشتر بود. به گفته این کمیساریا، بیشتر کسانی که مجبور به ترک میهن خود شده‌اند، از جنگ و آسیب‌های آن فرار کرده و عمدتا از افغانستان، سومالی، عراق، سوریه و سودان می‌آیند. جنگ داخلی در سوریه، موجب گریز دستکم دو میلیون سوری به کشورهای همسایه شده است. با این همه و به تاکید سازمان ملل، افغانستان هم‌چنان در صدر آمار متقاضیان پناهندگی قرار دارد. از هر چهار پناهنده در سراسر جهان، یک نفر افغان است.