سازمان عفو بينالملل در بيانيهای از حکومت ايران خواست روزنامهنگارانی را که با هجوم به دفاتر روزنامهها و نشريات بازداشت کرده، "فوراً و بدون قيد و شرط" آزاد کند.
گزارش شده که اين روزنامهنگاران به همکاری با "رسانههای ضد انقلاب"متهم شدهاند. محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است اتهام اين روزنامهنگاران "مطبوعاتی نيست."
از شامگاه شنبه هفتم بهمن تاکنون شماری از روزنامهنگاران در ايران از جمله سليمان محمدی، ميلاد فدايی اصل، جواد دليری، ساسان آقايی، نسرين تخيری، پوريا عالمی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، مطهره شفيعی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، صبا آذرپيک، کيوان مهرگان و حسين ياغچی بازداشت شدهاند.
آن هريسون، معاون سازمان عفو بينالملل در امور خاورميانه و شمال آفريقا گفت: "اين آخرين نمونه از اعمال محدوديتهای شديد عليه حق آزادی بيان در ايران است."
آن هريسون، معاون سازمان عفو بينالملل در امور خاورميانه و شمال آفريقا: در ايران، روزنامهنگاران و همه کسانی که انتقاداتی را مطرح کنند؛ بهطور مداوم مورد آزار حکومت قرار میگيرند
هريسون افزود: "تمام روزنامهنگاران ايرانی که به علت انجام کارهای قانونی خود، زندانی شدهاند؛ فوراً و بدون قيد و شرط بايد آزاد شوند."
به گفته وی، اينگونه بازداشتها، اتفاق تازهای نيست، "بلکه در ايران، روزنامهنگاران و همه کسانی که انتقاداتی را مطرح کنند؛ بهطور مداوم مورد آزار حکومت قرار میگيرند."
سازمان گزارشگران بدون مرز، نهاد بينالمللی مدافع آزادی مطبوعات و روزنامهنگاران در جهان نيز با انتشار بيانيهای نوشت اين بازداشتها تشديد جنگ علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران عليه روزنامهنگاران است.
همچنين سازمان اطلاعرسانی و امنيت خبرنگاران ايتاليا با انتشار بيانيهای از اتحاديه بينالمللی روزنامهنگاران خواسته است تا برای دفاع از روزنامهنگاران بازداشتشده در ايران اقدام کند.
در همين حال خبرگزاری مهر گزارش داده است شماری از روزنامهنگاران بازداشتشده امروز (سهشنبه ۱۰ بهمن) و شب گذشته آزاد شدهاند.
تاکنون به جز آزادی مطهره شفيعی، خبر تاييدشدهای درباره آزادی ساير روزنامهنگاران منتشر نشده است.
بازداشت روزنامهنگاران ايرانی در رسانههای جهان از جمله روزنامه گاردين، خبرگزاریهای رويترز، فرانسه و آلمان و شبکه تلويزيونی يورونيوز بازتاب گستردهای داشته است.