تازهترین بخشهای منتشر شده از اسناد فعالیت "آژانس امنیت ملی آمریکا" (اِن.اس.اِی) نشان میدهد که سفر آیتالله علی خامنهای در سال ۱۳۸۸ به دقت زیر نظر و رصد این سرویس اطلاعاتی بوده است.
به گزارش رادیو آلمان، ادامه انتشار اسناد فاش شده توسط ادوار اسنودن از فعالیتهای جاسوسی "آژانس امنیت ملی آمریکا" (NSA) نشان میدهد که رهبر جمهوری اسلامی نیز تحت نظر دقیق بوده است.
روز شنبه دوم نوامبر (۱۱ آبان) روزنامه نیویورک تایمز بخشهایی تازه از اسناد فعالیتهای ان.اس.ای را منتشر کرد که در آن به یک پروژهی جاسوسی پیشرفته با عنوان «عملیات دِرِدنوت» (Operation Dreadnought) اشاره شده است.
بر اساس این گزارش در ماه مه ۲۰۰۹ (بهار ۱۳۸۸) مقامات امنیتی آمریکا متوجه سفر نادر آیتالله خامنهای به استان کردستان شدند. پس از آن تصمیم گرفته شد در یک ماموریت بسیار ویژه رهبر جمهوری اسلامی و تیم همراهاش تحت نظارت کامل قرار بگیرند. (بیشتر بخوانید: افشای همکاری سرویسهای اطلاعاتی اروپایی در فعالیتهای جاسوسی)
کنترل مکالمات رهبر جمهوری اسلامی و تیم حفاظتی
سازمان اطلاعات و امنیت ملی آمریکا در این عملیات همکاری نزدیکی را با سازمان ملی اطلاعات جغرافیایی و نقشه آمریکا و همچنین مرکز ارتباطات رسمی بریتانیا داشته است.
در این عملیات تیم همراه رهبر جمهوری اسلامی، وسايل نقلیه و سلاحهای آنها از طریق ماهواره مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین مکالمات ترافیک هوایی هواپیماها و هلیکوپترها در زمان برخاستن و فرودشان شنود شده است.
اسناد منتشر شده نشان میدهد که ماموران امنیتی آمریکا شنیدهاند که تیم همراه آیتالله خامنهایدر مورد یافتن یک جرثقیل برای قرار دادن یک آمبولانس و یک ماشین آتشنشانی بر روی کامیونهای کاروان همراه وی صحبت میکنند.
همچنین با استفاده از تجهیزات پیشرفته، یک سخنرانی عمومی رهبر جمهوری اسلامی در یک ورزشگاه فوتبال در کردستان شنود شده است. (بیشتر بخوانید: جان کری به خطای فعالیتهای جاسوسی آمریکا اعتراف کرد)
جاسوسی آمریکا از مقامات رژیم در مواقع بحرانی
نیویورک تایمز تصریح میکند که بر اساس اسناد منتشر شده توسط ادوارد اسنودن،در این عملیات ایستگاههای دفاع هوایی ایران و مختصات مربوط به ماهوارههای ایران مورد مطالعه قرار گرفتهاست.
اگرچه گزارش میافزاید که هدف اصلی از این عملیات پیشرفته جاسوسی دستیابی به سخنان آیتالله خامنهای نبوده است، ولی به نظر میرسد ماموران اطلاعاتی آمریکا تلاش کردهاند توان جمعآوری اطلاعات مهم در مواقع بحرانی را بررسی کنند.
در اسناد منتشر شده ان.اس.ای از این اقدام با عنوان «انگشتنگاری ارتباطات» یاد شده است که به معنای امکان ردگیری ارتباطات بینالمللی و مکاتبات مرتبط با رهبر جمهوری اسلامی است.
به عنوان نمونه به برنامه هستهای ایران اشاره شده که بر این اساس توانایی شنود مکالمات رهبران ایران، مقامات نظامی و دانشمندان هستهای یک مزیت مهم برای آژانس امنیت ملی آمریکا است. (بیشتر بخوانید: دفاع مقامات اطلاعاتی آمریکا از فعالیتهای جاسوسی)
در اسنادی که روز شنبه ۲ نوامبر توسط نیویورک تایمز منتشر شد، به فعالیتهای اطلاعاتی ان.اس.ای در دیگر کشورهای جهان نیز اشاره شده است.