۱۳۹۲ فروردین ۴, یکشنبه

روشنفکران علوی مذهب سوریه خواستار برکناری اسد

روشنفکران و فعالان سیاسی علوی مذهب سوریه خواستار برکناری اسد از قدرت شدند

به گزارش العربیه، مخالفان علوی مذهب امروز طی کنفرانسی در قاهره، خواستار جایگزینی دموکراتیک و برکناری بشار اسد از قدرت شدند. بشار اسد رئیس جمهوری سوریه خود از اقلیت علوی مذهب سوریه است. 



این کنفرانس که توسط علویان هوادار انقلاب سوریه برگزار شده است تلاشی برای دور نگه داشتن سرنوشت این فرقه از سرنوشت بشار اسد در آینده است.

عمده مخالفان بشار اسد از اکثریت سنی مذهب سوریه هستند. با توجه به سیاست های حکومت بشار اسد بیم آن می رود که درگیری های داخلی سوریه میان حکومت و مخالفان، به جنگی مذهبی تبدیل شود. 

برگزارکنندگان کنفرانس قاهره اعلام کردند در این نشست، که به مدت دو روز در قاهره برگزار خواهد شد، از اپوزیسیون رسمی سوریه خواهند خواست که با صدور بیانیه ای متعهد شود تا پس از سقوط بشار اسد از وقوع هر نوع جنگ فرقه ای در این کشور جلوگیری کند.

حدود 150 تن از فعالان سیاسی و رهبران مذهبی فرقه علویان که بسیاری از آنها به دلیل حمایت از انقلاب سوریه مجبور به فرار از کشور شدند در این کنفرانس شرکت دارند.

گفتنی است که از میان شخصیت های برجسته فرقه علویان که در حال حاضر در زندان رژیم اسد به سر می برند می توان از مازن درویش، مدافع آزادی بیان، نام برد. او به دلیل جمع آوری آمار قربانیان سرکوب رژیم اسد دستگیر و روانه زندان شده است.

عبدالعزیز الخیر، سیاستمدار میانه روی سوری که خواستار گذار مسالمت آمیز دموکراتیک برای انتقال قدرت در سوریه بود نیز از جمله علویان زندانی می باشد.

در همین حال عصام ابراهیم، که یکی از وکلای سازمان "کنفرانس ملی سوریه" است با اشاره به اوضاع آشفته مردم سوریه و مشکلاتی که با آن مواجه هستند گفت :"انقلاب سوریه به علویان فرصت داد تا ثابت کنند که آنها هم مانند همه مردم سوریه می خواهند در سایه یک نظام دمکراتیک وکثرتگرا زندگی کنند".

عصام ابراهیم که سالهاست پدر او در زندان های رژیم اسد به سر می برد افزود: "ما در بیانیه پایانی این کنفرانس اعلام خواهیم کرد که علویان به وحدت ملی وهمزیستی مسالمت آمیز بین فرقه ها دینی و قومی سوریه پایبنداند".

در شرایطی که جنگ داخلی سوریه به طور فزاینده حالت فرقه ای به خود گرفته است، جدا کردن سرنوشت فرقه علویان از سرنوشت اسد برای بقای این اقلیت که 10% از جامعه سوریه را تشکیل می دهد، امری ضروری تلقی می شود.

در همین حال یک دیپلمات غربی با استقبال از این گام مثبت علویان گفت: " با اینکه پس از دو سال تاخیر این کنفرانس از سوی علویان برگزار می شود اما می توان آن را کام مثبتی که می تواند از قتل عام علویان درآینده پس از اسد جلوگیری کند".