۱۳۹۱ آذر ۲۹, چهارشنبه

فیلم مستند درباره احمد شاملو

علی میمونه و حوضش

مازن درویش روزنامه‌نگار زندانی در سوریه و روزنامه ٨ صبح افغانستان برندگان جایزه‌ی آزادی مطبوعات درسال 2012

گزارشگران بدون مرز، روزنامه لوموند و شبکه ٥ مسروراند تا جایزه آزادی بیان سال ٢٠١٢ خود را به رییس مرکز آزادی بیان و مطبوعات سوریه و روزنامه ٨ صبح از افغانستان اهدا کردند. جشن اعطای جایزه در تاریخ ١٨ دسامبر در سالن اجتماعات موسسه لوموند در پاریس برگزار شد.

کریستوف دلوار، سرمنشی گزارشگران بدون مرز گفت:" امسال هیات داوران جایزه آزادی بیان شامل مدافعان شاخص حقوق بشر از قبیل تسلیمه نسرین، هاری وو و آلفا عمر کونرا بودند."

" هیات داوران از موذن درویش؛ ژورنالیست سوری که شحاعت فوق العاده‌ای در رویارویی با خطر در دفاع از آزادی بیان نشان داده است، تقدیر می کند. گزارشگران بدون مرز آزادی وی را از مقام‌های سوری می خواهد او را آزاد کنند."

یویس بیگوت، مدیر شبکه پنج جهانی گفت :" تلویزیونی ما باید در خط مقدم دفاع از آزادی مطبوعات باشد. ما ارزش های عام آن را هر روزه در ٢٠٠ کشوری که ما در آن‌ها حضور داریم، نمایندگی می کنیم. کارمندان ما و کارمندان ایستگاه های همکار با ما از قبیل RTBF, RTS، رادیو کانادا و تلویزیون‌های فرانسه، دایما با تمام کسانی که از جهان بحران زده، و جهانی که در حال انقلاب و اغلب در جنگ قرار دارد، شواهدی ارایه می کنند، در تماس هستند. بنا براین معلوم است که ما باید با گزارشگران بدون مرز و روزنامه لوموند در این جایزه که از تمام آن‌هایی که با شجاعت و احساس و گاهی به بهای جانشان کار می‌کنند تجلیل کند، چرا که آن ها باور دارند که آن چه انجام می دهند در آزادی تمام شهروندان شان دخیل است."

آلن فراشون مدیر روزنامه لوموند در آغاز مراسم گفت " از بیست سال پیش تاکنون جایزه گزارش‌گران بدون مرز برای حساس کردن همگان به امر آزادی رسانه‌ها و یادآور ان است که مبارزه‌ی همکاران در هر کجای دنیا که باشند، مبارزه‌ی ماست. برای همین روزنامه لوموند این افتخار را دارد تا گزارش‌گران بدون مرز را در انجام این تعهدش همراهی کند."

مازن درویش به علت شجاعت و تعهدش به آزادی بیان به حیث "ژورنالست سال ٢٠١٢" اعلام شد. وی طی یورش نیروهای امنیتی به مرکز آزادی بیان و مطبوعات سوریه در دمشق به تاریخ ١٦ فوریه ٢٠١١ بازداشت و هم اکنون در حبس انفرادی به سر می برد. به گفته منابع متعدد، وی به شدیدترین وجه در بازداشت شکنجه شده و زندگی‌اش در خطر قرار دارد. به‌ویژه که وی از بیماری شدیدی که نیاز به رسیدگی پزشکی دارد و وضع وی را بدتر می سازد، رنج می برد. مقام های سوری از افشای محل بازداشت وی و یا این که به دادگاه فرستاده خواهد شد، خودداری کرده‌اند. وی بر خلاف قوانین بین‌المللی اجازه دیدار با وکلا و خانواده خود را ندارد.

"مازن درویش شاهد خشونت رژیمی بوده است که بر دیوانگی مرگبار تاکید می کند و دستگیری وی هشداری است به ژورنالستان و تمام کسانی که از حق آزادی اطلاع رسانی در سوریه دفاع می‌کنند. درویش به حیث یک مدافع حقوق بشر و آزادی بیان، نقش کلیدی در ارایه معلومات درباره اوضاع در سوریه در زمانی داشت، که تقریبا تمام ژورنالیستان خارجی از مسافرت به این کشور ممنوع شده بودند."

"در بخش رسانه‌ها، برنده روزنامه ٨ صبح از افغانستان است که شاهد زنده‌ای‌ست از این که ژورنالیسم آزاد و با کیفیت می‌تواند در دشوارترین نقاط کره زمین، انکشاف یابد."

٨ صبح یک روزنامه مستقر در کابل است که در ٢٠ می ٢٠٠٧ توسط شماری از ژورنالستان شناخته شده و فعالان آزادی رسانه‌ها پایه گذاری شد. این روزنامه به صاحب امتیازی سنجر سهیل که بنیانگذار این روزنامه هم هست، گزارش های خبری و تحلیل‌هایی را روی موضوعات عمده مرتبط با افغانستان، از جمله دموکراسی، حقوق بشر و تحولات سیاسی نشر می کند.

گزارش های این روزنامه به شکل عینی نه تنها با هدف توازن و استقلال در گزارش دهی بلکه همچنین با هدف ارتقای دموکراسی و توسعه وضعیتی که آزادی بیان و آزادی رسانه ها را تضمین کند، تهیه می‌شوند.

این روزنامه تنها روزنامه افغانستان است که در شش ولایت این کشور- کابل، ولایت شمالی بلخ، ولایت جنوبی ننگرهار، ولایت غربی هرات، ولایت مرکزی بامیان و ولایت جنوبی غزنی توزیع می شود. این روزنامه‌ی سکولار تلاش می‌کند تا پوشش بی طرفانه‌ و عینی هم از طالبان و هم مقام‌هایی که آن‌ها را تحت فشار می‌گذارند، داشته باشد.

سنجرسهیل مدیر روزنامه در این مراسم گفت :" برای ما و خوانندگان ما، این جایزه افتخار است و مطبوعات آزاد رادر افغانستان جرات می بخشد. چهره‌های جوان روزنامه‌نگاری ما با چالش‌های زیادی رو در روی هستند اما ما قانع شدیم که این جایزه، سپاسگذاری از آگاهی دهی عامه و شجاعت و گزارش دهی حرفه ای توسط ژورنالستانی است که تلاش می کنند تا حکومت و دولت افغانستان مسوول تر، شفاف تر و بالاتر از همه دموکرات‌تر شود."

جایزه‌ی روزنامه هشت صبح را نویسنده نامدار افغان عتیق رحیمی به دو نماینده این روزنامه آقای سنجر سهیل و پرویز کاوه سردبیر روزنامه اهدا کرد. وی در سخنانی دفاع از آزادی بیان را دفاع از کرامت انسانی تعریف کرد.

ژیلا بنی یعقوب روزنامه‌نگار ایرانی نیز از جمله نامزدان جایزه روزنامه‌نگار سال بود.

در اغاز مراسم، کریستف دولوار جایزه رضا تاجیک روزنامه‌نگار و برنده جایزه‌ی سال ٢٠١٠ سازمان را که در زمان برنده شدن این جایزه زندانی بود، به وی اهدا کرد. دبیر اول گزارش‌گران بدون مرز با یادآوری جمله‌ی شیرین عبادی برنده جایزه‌ی صلح نوبل که به نیابت رضا تاجیک جایزه را دریافت کرده بود. گفت امیدوارم این آرزوی خانم عبادی که گفته بودند : " او زندانی است و تنها جرم او نوشتن است نوشتن حقایق. وی هم اکنون در زندان اوین و در انفرادی بسر می‌برد.... من امیدوارم که او سال اینده در کنار شما و در این مراسم حاضر باشد." برای رضا تاجیک تحقیق یافت، برای همه روزنامه‌نگاران زندانی تحقق یابد."

رضا تاجیک، سخنان خود را با یاد از روزنامه نگاران زندانی ایران آغاز کرد، به تهدیدها و معضلات انها و خانواده‌هایشان اشاره کرد. وی از تهدید‌ها علیه خانواده‌ی زندانیان سیاسی در ایران و از این میان ایجاد مشکل برای همسرعلیرضا رجایی، روزنامه‌نگار زندانی و وضعیت دیگر روزنامه نگاران زندانی سخن گفت و در آخر از تنها زوج‌های روزنامه‌نگار زندانی در جهان مهسا امرابادی - مسعود باستانی و ژیلا بنی یعقوب - بهمن احمدی امویی نام برد.

گزارشگران بدون مرز هر سال از ١٩٩٢ تا کنون به یک ژورنالیست و یک رسانه در بخش های مختلف جهان که سهم درخشانی برای دفاع و ارتقای آزادی بیان داشته‌اند اهدا می‌کند. روزنامه لوموند و شبکه تلویزیون پنج جهانی از شریکان اعطای این جایزه از سال گذشته بوده‌اند.

تزلزل و بی برنامگی رژیم برای مذاکره


جعفر پویه
موضوع مذاکره رژیم جمهوری اسلامی با آمریکا همچنان بین دیپلماتهای دو کشور دست به دست می شود. در تازه ترین اظهارنظر، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه رژیم، در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت: "در شرایط ادامه فشار و رفتار خصمانه طرح ادعای مذاکره مستقیم چه معنایی دارد؟"
این درحالی است که او هفته گذشته گفته بود: "بحث مذاکرات در موضوعات خاص امر جدیدی نیست."

این گفته های ضد و نقیض در شرایطی بیان می شود که پس از اظهار علاقه پایوران رژیم در مورد مذاکره مستقیم با آمریکا، خانم کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت: "اگر آنها (ایران) حاضر به گفتگو هستند، ما هم آمادگی خود برای گفتگوهای دوجانبه را اعلام می‌کنیم."

صالحی به این گفته خانم کلینتون واکنش نشان داد و گفت "تا کنون تغییری در سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ملت ایران مشاهده نشده است" و ادامه داد: "معتقدیم که مذاکره راه‌حل اصولی و کم‌هزینه حل مشکلات است. اما گزینه گفت‌وگو زمانی قابل پیگیری است که در شرایط برابر باشد و صداقت طرف مقابل احراز شود والا در شرایط ادامه فشار و رفتار خصمانه از سوی طرف مقابل، طرح ادعاهایی مانند مذاکره مستقیم چه معنایی دارد؟"

ریسه کردن این همه شرط را فقط می توان نشانه چند دستگی در داخل رژیم ولایت فقیه برای سیاست سازی دانست. صالحی که به احتمال چراغ سبز رهبر جمهوری اسلامی را برای این مذاکرات دارد، روز دوشنبه نیز ادعا کرده بود "ایران و گروه 1+۵ به این نتیجه رسیده‌اند که از بن‌بست فعلی خارج شوند". هرچند این گفته از سوی کارشناسان نشانه مثبت بودن مذاکرات نمایندگان آژانس انرژی اتمی در ایران برآورد شده بود، اما روز گذشته (سه شنبه) فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی رژیم گفت: "غنی‌سازی ۲۰ درصد را به خاطر خواست دیگران تعلیق نمی‌کنیم."

این درحالی است که مقامهای آژانس بارها گفته اند که موضوع غنی سازی 20 درصدی یکی از شرایط آژانس برای ادامه مذاکرات است. همچنین یکی از مشکلات اساسی رژیم با جامعه جهانی و آمریکا، غنی سازی و برنامه مخفیانه ساخت بمب اتمی است.

با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن دیپلماتهای رژیم و تلاش بی حاصل برای لغو تحریمهایی که پس از صدور چندین قطعنامه به علت غنی سازی و ساخت بمب اتمی علیه رژیم وضع شده، نشانه ناتوانی رژیم ولایت فقیه برای رسیدن به برنامه مشخص و یکدست است. این عدم توانایی برای سیاست سازی و اظهارات متفاوت پایوران رژیم چیزی جز ناتوانی علی خامنه ای در کنترل باندها و عدم اتوریته او معنا نمی دهد.

رژیم ولایت فقیه به علت رقابت باندهای داخلی آن و کشاکشهای شان بر سر منافع مذاکره و تقسیم قدرت نه تنها نخواهد توانست گفتگوهای بین المللی سازنده ای را پیش ببرد، بلکه بیش از گذشته دچار پریشانی و بهم ریختگی خواهد شد.

فکر وطن - م.سحر

اهریمن ار لباس ِاهورا به تن کند

انسانیت تدارکِ گور و کفن کند

ابلیس اگر به تختِ خدا تکیه کرد، زود

باغ و بهارِ بختِ ترا  مَرغزن  کند

با کاروانِ دین به جهنّم برَد ترا

وز برکهء بهشت تو، چاه ِلجن کند

ایمان، ز جهل و کینه به سر برنهد کلاه

وجدان، غلاف ِ پوستی از کرگدن کند

دزدان مُقدّسان و رذیلان، مُدبّران

دد  بر سریر، سروری ِ مرد و زن کند

گلخانه غرق آتش و بلبل بُریده حلق

تا ذوق ِ جهل، گوش به خر در چمن کند

این روزگارِ ماست که اهریمنی ، خداست

فکری کدام زنده به حالِ  وطن  کند ؟


م. سحر ۱۷/۱۲/۱۲                       
......................................................
مرغزن یعنی  گورستان

هرکرا راهبر زغن باشد
گذر او به مرغزن  باشد
                        رودکی

http://msahar.blogspot.fr>

واکنش آمریکا به صفحه فیس‌بوک خامنه‌ای

بی بی سی : ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که به صفحه فیس‌بوک علی خامنه‌ای، رهبر ایران مراجعه خواهد کرد و می خواهد بداند که در این صفحه چه چیزهایی منتشر شده است.
خانم نولاند روز دوشنبه ۱۷ دسامبر ( ۲۷ آذر) در عین حال به شوخی گفت که کنجکاو است بداند که آقای خامنه‌ای چقدر" لایک" دریافت می‌کند.
روز گذشته کلیک اعلام شد که صفحه فیس بوک رهبر ایران از روز ۲۳ آذر (۱۳ دسامبر) راه اندازی شده است.
پس از انتشار گسترده خبر راه اندازی این صفحه در روز دوشنبه، تعداد مراجعه کنندگان و دنبال کنندگان آن افزایش ناگهانی داشته است.
مقامات ایران هنوز در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند.
این صفحه از جمله شامل عکسی غیررسمی از آقای خامنه ای است که او را در جریان یک سفر سوار بر اتومبیل نشان می دهد.
عکسی قدیمی از رهبر ایران در کنار آیت الله روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی هم در این صفحه منتشر شده است.
اظهارنظر سایر کاربران فیس‌بوک که در این صفحه چاپ می شود توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
تعداد قابل توجهی از این اظهارنظرها به هواداران رهبر ایران تعلق دارد، اما شمار زیادی اظهارنظر انتقادی و تند هم در این صفحه منتشر می شود.
به نظر می رسد که اظهارنظرهای توهین آمیز به طور مرتب از این صفحه حذف می شود.
دفتر آیت‌الله خامنه‌ای در فضای مجازی فعالیت چشمگیری دارد و علاوه بر اداره یک سایت اینترنتی بسیار فعال و به لحاظ فنی پیشرفته، بر روی شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام (یک شبکه اجتماعی به اشتراک گذاری عکس) حضور پیدا کرده است.
سایت‌های فیس‌بوک و توییتر، در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ در ایران فیلتر شدند و از آن زمان تاکنون، دسترسی به آنها بدون فیلترشکن امکان‌پذیر نیست.
مسئولان حکومت ایران، این شبکه‌های اجتماعی را از ابزارهای "جنگ نرم" با جمهوری اسلامی می‌دانند و اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پلیس ایران، پیشتر، "شبکه‌های اجتماعی مثل فیس‌بوک و توییتر" را ابزار سازماندهی "ناراضیان پراکنده، مجرمان و سرویس‌های خارجی" دانسته بود.

جانشین سرکرده پاسداران: تهديد در برابر تهديد

جام جم آنلاين: جانشین فرمانده کل سپاه گفت: امروز قادریم در صورتی که دشمن بخواهد منافع حیاتی ما را تهدید کند، منافع حیاتی آنها با به شکل متوازن و یا حتی بالاتر تهدید کنیم و این را دشمن در نبردهای اطلاعاتی و اقتصادی دیده است.

به گزارش سپاه نیوز؛ سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اختتامیه همایش جغرافیا، توسعه، امنیت و دفاع با محوریت خلیج فارس و تنگه هرمز که عصر امروز در تالار غدیر وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به ویژگی های مهم و استراتژیک آبهای جنوب ایران گفت: اهمیت تنگه هرمز و خلیج فارس تنها بخاطر نفت نیست بلکه این منطقه دارای قدرت انبساط و نفوذ در مجموعه‌های امنیتی جهان اسلام است.

وی ادامه داد: عربستان و امریکا می‌دانند در صورت بوجود آمدن هرگونه اخلال و ناامنی در خلیج فارس، توانایی قدرتهای بازیگر در صحنه های استراتژیک بعدی به شدت پایین خواهد آمد و در آن صورت عربستان دیگر نمی تواند نفت خود را صادر کند. به همین دلیل است که امروز آنها به سوریه فشار می‌آورند.

وی رژیم صهیونیستی را جزو عوامل اصلی تشدید کننده ناامنی در منطقه دانست و افزود: این منطقه، منطقه تحولات و درگیری های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و حتی نظامی در آینده خواهد بود که در این نبرد موازنه قوا، انقلاب اسلامی از توانایی بالایی برخوردار است.

جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: امروز قادریم در صورتی که دشمن بخواهد منافع حیاتی ما را تهدید کند، منافع حیاتی آنها با به شکل متوازن و یا حتی بالاتر تهدید کنیم و این را دشمن در نبردهای اطلاعاتی و اقتصادی دیده است.

سردار سلامی تاکید کرد: در این خصوص از همه ظرفیت های بالفعل و بالقوه نظام استفاده خواهیم کرد.