۱۳۹۱ فروردین ۳۰, چهارشنبه

سوریه؛ توقیف یک کشتی حامل سلاح / نشست پاریس


به گزارش خبرگزاری فرانسه، ترکيه امروز يک کشتی دیگر مملو از سلاح و مهمات به مقصد سوريه را در دریای مدیترانه توقيف کرد.

ترکیه در ماههای اخیر چند کشتی حامل سلاح و مهمات برای رژیم سوریه را توقیف کرده است.

هفته گذشته اعلام شد که یک کشتی باری حامل سلاح در فاصله‌ کوتاهی از ساحل سوریه متوقف شده است.

به گزارش مجله اشپیگل، کشتی متوقف شده آلمانی و محموله‌ آن جنگ افزار و مهمات از ایران بوده است.

این کشتی رهسپار بندر طرطوس سوریه بوده تا جنگ‌افزار و مهمات را به رژیم اسد برساند که نیازمند سازوبرگ نظامی تازه است.


بشار اسد، بزرگترين فريبکار و دروغگو

بزرگترين فريبکار و دروغگو، خود بشار اسد است. حرف زدن بيهوده است. عمل کردن مهم است و تا آنجا که به عمل برمی گردد، تاکنون صحنه کاملا مايوس کننده بوده است. 

به گزارش سی ان ان، اين اظهارات سوزان رايس، سفیر آمريکا در سازمان ملل و رئيس کنونی شورای امنيت است.

وی به سی ان ان گفت، نمايندگان رژيم سوريه هيچ اعتباری برای ما ندارند. آنها به جامعه بين المللی دروغ می گويند، به مردم خودشان دروغ می گويند و بزرگترين فريبکار و دروغگو، خود بشار اسد است. نمايندگان او فقط آنچه را که از طرف اسد به آنها گفته می شود، اجرا می کنند و احتمالا خودشان هم به آنها باور ندارند.

سفیر آمریکا در باره اقدام نظامی احتمالی علیه رژیم اسد نیز گفت، دقيقا نمی دانم دخالت نظامی در چه نقطه ای اجتناب ناپذير خواهد بود، اما واقعيت اين است که با شرايط پيچيده ای روبرو هستيم. وضعيت سوريه بسيار پيچيده تر از ليبی است. 


پيامی قوی به اسد در نشست روز پنج شنبه

وزیر خارجه فرانسه گفته، روز پنجشنبه اجلاس وزيران خارجه چهارده کشور، عمدتا کشورهای غربی و عربی در پاريس برگزار می شود تا پيامی قوی به رژيم بشار اسد بدهد.

هيلاری کلينتون، وزیر خارجه آمریکا نیز در اين اجلاس شرکت می کند. 

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در مورد اينکه آیا روسيه هم در نشست پاریس شرکت دارد یا نه گفت، اين اجلاس شورای امنيت نيست و همه اعضای این شورا دعوت نشده اند.

لبخند بزن (روزگار غریبی است نازنین)

بازداشت یک شهروند مریوانی توسط نیروهای امنیتی

یک شهروند مریوانی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شد.

براساس اخبار رسیده به آژانس خبری موکریان، یک شهروند مریوانی به نام سامان نسیم توسط نیروهای امنیتی در مناطق مرزی استان آذربایجان غربی دستگیر شد.

گفته می شود اتهام این شهروند که حدود 9 ماه پیش بازداشت شده عضویت در یک حزب مخالف می باشد.

لازم به ذکر است تا کنون حکمی از سوی دادگاه برای سامان نسیم صادر نشده است و وی هم اکنون در زندان مهاباد بسر می برد.

سي ام فروردين 1351 سالگرد شهادت اولين دسته از مرکزيت مجاهدين


المپيک لندن فرصتی برای تقويت روابط با روسيه



به گزارش خبرگزاری ریانووستی، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد بازی های المپیک دو هزار و دوازده لندن، به تقویت مناسبات روسیه و انگلیس کمک خواهد کرد. 

کامرون در مقاله ای که روز چهارشنبه در روزنامه کومرسانت روسیه منتشر شد اعلام کرد علاقمند است این بازی ها روابط جدیدی را بین انگلیس و روسیه برقرار کند.

وی افزود انگلیس تابستان دو هزار و دوازده، شصتمین سالگرد تاج گذاری ملکه الیزابت دوم را جشن می گیرد و انگلیسی ها قصد دارند بهترین بازی های تاریخ (المپیک) را برگزار کنند. 

کامرون خاطر نشان کرد: ما می خواهیم این دوره ویژه را با روس ها که میزبان بازی های المپیک زمستانی دو هزار و چهارده و رویدادهای ورزشی بزرگ دیگر هستند تقسیم کنیم. 

وی افزود لندن به گونه ای عمل خواهد کرد که همه کشورهای شرکت کننده بتوانند روح بازی های دو هزار و دوازده را احساس کنند. 

بازی های المپیک تابستانی دو هزار و دوازده بیست و هفتم ژوییه تا دوازدهم اوت (ششم تا بیست و دوم مرداد) در پایتخت انگلیس برگزار می شود. 

منبع حکومتی: عربستان سعودی 8 ایرانی را اعدام کرد


سایت جهان نیوز: اخبار رسیده از عربستان سعودی حاکی از آن است که رژیم آل سعود 8 تن از هموطنان کشورمان که در زندان شهر «دمام» در شرق سعودی بازداشت بودند را اعدام کرد.

به گزارش شیعه آنلاین، گفته می شود اعدام این 8 ایرانی بدون هرگونه محاکمه و یا اقدامات لازم قانونی انجام شد. زمان دقیق اعدام این هموطنانمان روز یکشنبه 15/4/2012 بوده اما این خبر تا به این لحظه از ترس واکنش جمهوری اسلامی ایران، توسط رسانه های سعودی محرمانه مانده بود.

در همین حال یک فعال سیاسی سعودی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که علت اعلام نشدن این خبر، اختلاف شدید درون خاندان حاکم سعودی بر سر اجرای حکم اعدام این 8 ایرانی بوده است.

دستور اعدام این ایرانی ها مستقیما توسط شاهزاده «نایف بن عبدالعزیز آل سعود» وزیر کشور سعودی صادر شده بود. وی بدون اجازه و هماهنگی با «ملک عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی این کار را کرده است.

گفتنی است این 8 ایرانی که از هموطنان شهرهای جنوبی کشورمان بوده اند، حدود شش سال پیش در یک لنج ماهیگیری در آب های بین المللی در نزدیکی مرز آبی عربستان سعودی بازداشت شده بودند.

نام این 8 ایرانی اعدام شده بدین شرح است: 1- شاکر يعقوب إسحاق 2- عادل عبد الباري رضوی 3- سيد جواد موسوي 4- سالم شرهان 5- سعيد حميد عطار 6- صباح عاشور 7- قاسم رضوی 8- يعقوب فارسي نجات.

لايحه تحريم شرکت اصلی کشتيرانی رژيم در سنای آمريکا

به گزارش رويتر، شماری از سناتورهای آمریکايی از هر دو حزب از لايحه ای حمايت می کنند که دولت آمريکا را مجبور می سازد شرکت اصلی کشتيرانی رژيم تهران را هدف قرار دهد و بانکهای جمهوری اسلامی را از نظام پرداختهای الکترونيک اخراج کند. 

سناتور رابرت منندز عضو برجسته کميته بانکداری سنای آمريکا از حزب دموکرات گفت، حياتی است که کنگره هر چه سريعتر اين لايحه را تصويب کند و به رژيم تهران اين پيام را بدهد که ايالات متحده به آنها اجازه نخواهد داد تا از مذاکرات بغداد برای زمان خريدن به منظور پيشبرد برنامه مخفی اتمی خود استفاده کند.

سناتور منندز که از طراحان تحريمهای اقتصادی عليه رژيم تهران است افزود، تحريمهايی که ما در ماه دسامبر تصويب کرديم، تنها گام اول بود.

شرط رژیم برای ادامه مذاکرات اتمی لغو تحریم‌هاست

رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به روند مثبت مذارکرات در استانبول تاکید کرد: شرط ما برای ادامه مذاکرات در بغداد رفع تحریم هاست.

به گزارش مهر، پرویز سروری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شب گذشته در مسجد حضرت زینب (س) منطقه 10 تهران در جمع نمازگزاران با اشاره به مذاکرات 1+5 گفت: غرب تمام ظرفیت های نظام سلطه را به کار گرفته بود تا کشور را فلج کند و مذاکرات ایران با 1+5 را در مدار بن بست قرار دهد.

وی اضافه کرد: کشورهای غربی تحریم های چند لایه را که تا به حال علیه هیچ کشوری به کار نرفته بود بر علیه ایران به کار بردند اما ایران توانست با هدایت های مدبرانه رهبر انقلاب مسیر را به درستی طی کند و دیدیم که در این دوره از مذاکرات غربی ها مجبور شدند در مقابل کشورمان زانو بزنند.

سروری همچنین در مورد کاهش تحریم ها نیز گفت: اگر مذاکرات 1+5 به طرف مثبت حرکت کند نتیجه این خواهد شد که مذاکرات بغداد به نفع ما خواهد بود چرا که شرط ما برای ادامه مذاکره رفع تحریم هاست و حتما اگر تحریم ها لغو شود آثار بزرگی در اقتصاد کشور خواهد داشت.

این در حالیست که آمریکا و اتحادیه اروپا می گویند، کاهش تحریمها علیه جمهوری اسلامی منتفی است.

حمایت شورای همکاری از امارات و موضع آمریکا


رادیو آلمان: وزیران خارجه کشورهای عضو "شورای همکاری خلیج فارس" شامگاه سه شنبه (۱۷ آوریل) در پایان نشست فوق‌العاده خود از جمهوری اسلامی خواستند که "به اشغال سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک " پایان دهد. از ایران خواسته شده است که برای یافتن راه حلی مسالمت‌آمیز برای مناقشه مربوط به "حاکمیت جزایر اماراتی" یا با دولت "امارات متحده عربی" به گفت‌وگو بنشیند و یا موضوع را به دادگاه بین‌المللی لاهه ارجاع دهد.

کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس همبستگی کامل خود را با دولت امارات ابراز کردند و گفتند که از تمام اقدامات دولت ابوظبی "برای بازگرفتن حقوق و بازگرداندن سیادت خود بر سه جزیره" حمایت می‌کنند.

کشورهای عضو "شورای همکاری خلیج فارس" در بیانیه پایانی نشست فوق‌العاده‌ی خود که به دعوت دولت امارات در دوحه برگزار شده بود، از سفر اخیر محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران به جزیره ابوموسی انتقاد کردند، آن را عملی "خصمانه" و نقض "حاکمیت امارات بر جزایر آن" دانستند.


نظر آمریکا درباره اختلافات ایران و امارات 

خبرگزاری مهر: از سوی دیگر، "مارک تونر" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز گذشته از ایران و امارات تقاضا کرد موضوع اختلافات مرزی میان خودشان را به صورت مسالمت آمیز حل کنند. 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه سفر احمدی نژاد به جزیره ابوموسی حل این اختلافات را پیچیده کرده است، افزود: آمریکا از امارات در گفتگو برای حل اختلافات در این مسئله و یا طرح آن در دادگاه لاهه استقبال می کند. 

خاطر نشان می شود امارات هفته گذشته سفیر خود را در پی سفر"محمود احمدی نژاد" به جزیره ابوموسی از تهران فراخوانده بود.این در حالی است که مالکیت تاریخی جزیره ابوموسی از آن ایران است و ادعاهای امارات در این باره هیچ زمینه حقوقی بین المللی ندارد. البته در این میان انفعال نهاد سیاست خارجی ایران باعث تداوم گستاخی و جنجال سازی اماراتی ها شده است.

وخامت حال حشمت الله طبرزدی در زندان رجایی شهر کرج



 حشمت الله طبرزدی زندانی سیاسی در زندان رجایی شهر کرج با بیماریهای عدیده جسمی دست و پنجه نرم می‌کند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر حشمت الله طبرزدی روزنامه نگار، فعال دانشجویی - سیاسی و فارغ‌التحصیل رشته مهندسی راه ‏و‎ ‎ساختمان از دانشگاه پلی تکنیک تهران (امیر کبیر) که در تاریخ ۷ دیماه ۱۳۸۸، بلافاصله پس از وقایع ۶ دی ۱۳۸۸ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به ۹ سال حبس محکوم گردید، هم اکنون در وضعیت وخیم جسمی بسر می‌برد و و از مشکلات قلبی و درد شدید معده گلایه دارد. 

شایان ذکر است حشمت الله طبرزدی پیش‌تر بیش از ۹ سال حبس در زندان و و بازداشت در بازداشتگاه‌های سپاه و وزارت اطلاعات را پشت سر گذاشته است.

ادعای بازداشت ۱۵ نفر به اتهام جاسوسی


وزارت اطلاعات ایران مدعی شد ۱۵ نفر را به اتهام جاسوسی بازداشت کرده است.

به گزارش ایرنا، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای می‌گوید، ۱۵ نفر که جاسوس و تروریست اسرائیل خوانده شده‌اند در عملیاتی در ایران بازداشت شده‌اند. 

این ۱۵ نفر که گفته می‌شود از عوامل عملیاتی و پیشتیبانی بوده‌اند و با سرویس اطلاعاتی موساد همکاری می‌کرده‌اند، ایرانی و همچنین از اتباع خارجی هستند. 
اطلاعیه وزارت اطلاعات می‌افزاید که این افراد در صدد انجام عملیات مختلفی در ایران بوده‌اند که از آن جمله به ترور یکی از متخصصین ایرانی و بمبگذاری در تاسیسات زیر بنایی اشاره شده است. 

در این اطلاعیه همچنین آمده است که بیشتر این اطلاعات از اعترافات این افراد به دست آمده است.

فعالان حقوق بشر و حکم منصوره بهکیش



محسن کاکارش - طی روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی از جمله در فیس‌بوک، اعتراض‌های گسترده‌ای نسبت به حکم منصوره بهکیش، فعال حقوق بشر و یکی از حامیان مادران عزادار در ایران شده است.
 
این فعال حقوق بشر که شش تن از اعضای خود را در دهه شصت از دست داده، به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق تشکیل گروه مادران عزادار" و "تبلیغ علیه نظام" به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.
 
این محکومیت با واکنش‌ گسترده فعالان حقوق بشر روبه‌رو و اخیراً کمپینی در اعتراض به حکم وی از سوی "جمعی‌ از فعالان و کوشندگان در راه آزادی و حقوق انسان‌ها" تشکیل شده است. همچنین برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر که برنامه مشترک "فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر" و "سازمان جهانی مبارزه با شکنجه" است، در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرده: "حکم زندان منصوره بهکیش برای ترساندن مدافعان حقوق بشر صادر شده است."
 
در اطلاعیه "کمپین اعتراض به حکم منصوره بهکیش" نیز از تمامی فعالان حقوق بشر و فعالان مدنی و اجتماعی خواسته شده است تا "ویدئو کلیپ‌های کوتاه، یاداشت‌ها، پوسترها و هر اقدام دیگری در این زمینه را به آدرس‌های کمپین در فیس‌بوک، جی‌میل و وردپرس برسانند"، تا ضمن انتشار آن دامنه تاثیر این فعالیت جمعی گسترده‌تر شود.
 
جرالد استابِرک، دبیر کل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه: زندانیان عقیدتی و دیگر زندانیان سیاسی پیوسته قربانی شکنجه و بدرفتاری‌های دیگر و نیز مجازات اعدام هستند. تمام این اقدامات با هدف ترساندن تمامی جامعه و وادار کردن آن به سکوت مرگبار انجام می‌شود.
فشار بر منصوره بهکیش در حالی است که پیشتر نیز چندین تن از حامیان مادران عزادار به زندان محکوم شده‌ بودند. در پی انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸، از جمله شهروندانی که مورد فشار واقع شدند، حامیان مادران عزادار (مادران پارک لاله) بودند. در طول تقریبا سه سال اخیر این شهروندان از بازداشت و تهدید مداوم نیروهای دولتی در امان نماندند و هم اکنون تعدادی از آنان به حبس محکوم شدند.
 
برنامه "نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر" در بیانیه خود نوشته است: "خانم ژیلا کرم‌زاده مکوندی، خانم لیلا سیف‌اللهی و آقای نادر احسنی در آبان ۱۳۹۰ به اتهام (اجتماع و تبانی قصد ارتكاب جرایم علیه امنیت كشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام) به دو سال زندان محکوم شدند. حکم دادگاه آنها را به شرکت در (تشكیل غیر قانونی در جهت اقدام علیه امنیت كشور تحت عنوان مادران عزادار) متهم کرد و گفت آنها (خود را مدافعان حقوق بشر در ایران) می‌دانند. خانم ژیلا کرمزاده مکوندی در تاریخ ششم دی ۱۳۹۰ دستگیر و برای گذراندن حکم به زندان اوین منتقل شد و تا این تاریخ هنوز در این زندان به سر می‌برد."
 
مادران عزادار، پس از رویدادهای سال ۱۳۸۸، روزهای شنبه در پارک لاله تهران ضمن گردهمایی سکوت، خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی می‌شدند. آنها طی فعالیت‌های خود همواره خواهان تایید اعدام‌های گسترده پنهانی در زندان‌ها و اعلام محل دفن کشته‌شدگان بوده‌اند. مادران عزادار به زنانی گفته می‌شود که یک یا چندنفر از اعضای خانوده خود را به دلیل "خشونت‌های سیاسی دهه شصت" از دست داده‌اند. براساس گزارش‌های منتشر شده، هزاران شهروند و فعال سیاسی در این دهه اعدام یا ناپدید شدند.
 
قربانیان بازداشت‌های خودسرانه
 
برنامه "نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر" ‌در بیانیه خود آورده است: "برنامه نظارت از دولتمردان ایران به تاکید می‌خواهد فوری و بدون قید و شرط به آزار و اذیت قضایی علیه خانم منصوره بهکیش پایان دهند و تمام مدافعان حقوق بشر را که در بازداشت خودسرانه به سر می‌برند آزاد نمایند، و به طور کلی اعلامیه سازمان ملل درباره مدافعان حقوق بشر، اعلامیه جهانی حقوق بشر و عهدنامه‌های بین‌المللی حقوق بشر را که ایران تصویب کرده رعایت کنند."
 
منصوره بهکیش: اینهمه بلا سر ما آوردید و عزیزانمان را کشتید. حتی دوتا از بردارانم را خود شما کشتید. چه مبارزاتی که علیه رژیم شاه نکردند و روی دست مردم آزاد شدند و بعد از انقلاب خود شما برای آنها حکم صادر کردید بعد از گذراندن چندسالی از حکمشان در سال ۶۷ آنها را کشتید… یکی از بازجویان گفت حالا ما آن زمان یکسری اشتباهات کردیم شما چرا ول نمی کنید؟
منصوره بهکیش در گفت‌وگو با تارنمای جرس در پیوند با نحوه بازداشت و بازجویی‌اش گفته است: " یک‌بار آذر ۸۸ در پارک لاله بازداشت شدم که سی نفر بودیم و بار دیگر دی ماه همان سال دوباره بازداشت شدم. بار دیگر در سال ۹۰ در خیابان بازداشت شدم. در یکی از این بازداشت ها به محل کارم مراجعه کردند و با برخوردی بسیار نامناسب دستبند به دستم زدند مثل اینکه دزد گرفته‌اند که بعد از آن کارم را هم از دست دادم. در جلسات طولانی بازجویی شدم. بیشتر بازجویی بر سر نوشته‌های من بود. من هم که جز احقاق حقوق بشر چیزی نمی‌نوشتم. در بازجویی‌ها من بیشتر حرف می‌زدم و بازخواست می‌کردم که اینهمه بلا سر ما آوردید و عزیزانمان را کشتید. حتی دوتا از بردارانم را خود شما کشتید. چه مبارزاتی که علیه رژیم شاه نکردند و روی دست مردم آزاد شدند و بعد از انقلاب خود شما برای آنها حکم صادر کردید بعد از گذراندن چندسالی از حکمشان در سال ۶۷ آنها را کشتید… یکی از بازجویان گفت حالا ما آن زمان یکسری اشتباهات کردیم شما چرا ول نمی کنید؟"
 
از سوی دیگر "کمپین اعتراض به حکم منصوره بهکیش" که روز ۱۸ فروردین (روز تولد منصوره بهکیش) آغاز به کار کرده در اطلاعیه‌ای آورده است: "حکومت هر روز یکی‌ از ما را نشان می‌کند و به بهانه‌های واهی به بند می‌کشد و قوانین خودنوشته خویش را نیز نقض می کند. از سوی دیگر تلاش می کند با میثاق‌های جهانی پیوند داشته باشد ولی پایدار ماندنش به میثاق‌های جهانی‌ چیزی فراتر از یک شوخی خنده‌دار نیست. با برپایی محکمه‌های نمایشی بدون ذره‌ای از انصاف و عدالت، همراهان‌مان را به حبس‌های طویل‌المدت محکوم می‌کند و جامعه نیز انگار به این وضعیت عادت کرده است؛ همه انگار عادت کرده‌ایم و تنها درد را در خود نهادینه می‌کنیم و واکنش‌ِمان آهی است که از نهادمان بر می‌آید."
 
احکام ناعادلانه برای ترساندن فعالان حقوق بشر

برنامه "نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر" بر این باور است، حکم منصوره بهکیش "تنها به قصد ترساندن و بازداشتن او از ادامه فعالیت های حقوق بشری صادر شده است. به علاوه، هدف از این حکم ترساندن تمام مدافعان حقوق بشر در ایران است".
 
سوهیر بالحسن، رئیس فدراسیون بین‌المللی "جامعه‌های حقوق بشر" گفته است: "دولتمردان تمام کسانی را که به خاطر حقوق بشر فعالیت می‌کنند مجرم تلقی می کنند و می‌کوشند هر گونه فعالیت حقوق بشری در کشور را سرکوب نمایند. جامعه بین‌المللی باید این وضعیت نگران کننده را به شدت محکوم نماید."
جرالد استابِرک، دبیر کل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، گفته است: "دولتمردان با صدور حکم‌های سنگین زندان، تبعید و محرومیت از اشتغال به حرفه حداکثر تلاش خود را برای به حاشیه راندن مدافعان حقوق بشر به عمل می‌آورند. زندانیان عقیدتی و دیگر زندانیان سیاسی پیوسته قربانی شکنجه و بدرفتاری‌های دیگر و نیز مجازات اعدام هستند. تمام این اقدامات با هدف ترساندن تمامی جامعه و وادار کردن آن به سکوت مرگبار انجام می‌شود."
 
در همان حال سوهیر بالحسن، رئیس فدراسیون بین‌المللی "جامعه‌های حقوق بشر" نیز به سرکوب فعالان حقوق بشر اشاره کرده و گفته است: "دولتمردان تمام کسانی را که به خاطر حقوق بشر فعالیت می‌کنند مجرم تلقی می کنند و می‌کوشند هر گونه فعالیت حقوق بشری در کشور را سرکوب نمایند. جامعه بین‌المللی باید این وضعیت نگران کننده را به شدت محکوم نماید."

در بیانیه اعلام موجودیت "کمپین اعتراض به حکم منصوره بهکیش" نیز فعالان حقوق بشر گفته‌اند، اعتراض به حکم منصوره بهکیش را پیش می‌گیرند و برای "افشاگری و آگاهی سازی و در نهایت برای لغو این حکم ناعادلانه" تلاش می‌کنند".
 
آنان در ادامه اطلاعیه خود نوشته‌اند: "در آخرین نمونه، ابوالقاسم صلواتی قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، منصوره بهکیش را به چهارسال و نیم حبس تعزیری محکوم کرده است. منصوره بهکیش از خانواده‌های جانباختگان و حامی ماداران داغدار است، از خانواده‌ای که شش تن از فرزندانش را همین حکومت اعدام کرده و جفای بسیاری بر آن‌ها رفته است."

انگلستان: فشار و تحریم‌ علیه رژیم تهران کاهش نمی یابد



خبرگزاری فارس: همزمان با اعلام موضع آمریکا مبنی بر ادامه فشارها علیه ایران، وزیر خارجه انگلیس نیز از ادامه فشارها بر علیه ایران خبر داد.

"ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی بر ادامه فشار بر ایران تاکید کرد.

ویلیام هیگ در بخشی از این مصاحبه می‌گوید: دور اول مذاکرات بیشتر در خصوص تبادل نظرات طرفین بود، و سنجش اینکه آیا می‌توان در مذاکرات به پیشرفتی دست یافت یا نه. اما مطمئنا موضع ما همانی است که شورای امنیت سازمان ملل اتخاذ کرده، و آن هم این است که غنی سازی باید متوقف شود. 

وی می‌افزاید: به نظر من، ما باید نگاهی محتاطانه داشته باشیم. هنوز به درستی نمی‌دانیم که آیا می توان به یک راه حل مسالمت آمیز در مذاکره با ایران دست یافت یا خیر. 

ویلیام هیگ در واکنش به صحبت‌های علی اکبر صالحی، وزیر خارجه کشورمان در زمینه لغو تحریم‌ها هم مدعی شد: من در این‌باره شک دارم. اگر تحریم‌ها ضعیف‌تر از این بود، ایران به برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌داد، اما این تاثیر تحریم‌هاست، افزایش تحریم‌ها در چند ماه اخیر موجب شده تا ایران آماده بازگشت به میز مذاکرات شود.

وی ادامه می‌دهد: بنابراین مطمئنا ما به دنبال کاهش تحریم‌ها به امید رخ دادن اتفاقی در مذاکرات با ایران نیستیم. ما همچنان به فشارها ادامه می‌دهیم.

روز گذشته نیز هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا با اتخاذ موضعی مشابه انگلیس گفته بود: ما قصد داریم تا همچنان به تحریم‌ها ادامه دهیم و این امر درباره فشار بر ایران نیز صدق می‌کند و این موضع تا زمانی که آنها تصمیم بگیرند که در مذاکرات بغداد چه موضوعی را مطرح کنند، ادامه خواهد داشت، و قطعا واکنش ما بر اساس تصمیم آنها خواهد بود.

با گذشت چند روز از مذاکرات استانبول، صحبت‌هایی از تلاش‌های پشت پرده انگلیس برای شکست مذاکرات ایران و غرب به گوش می‌رسد. در همین راستا "کریس ناینم"، سخنگوی "ائتلاف ضد جنگ انگلیس" در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری فارس در رابطه با رفتار ویلیام هیگ، در خصوص مذاکرات5+1 در استانبول، با افراطی خواندن رفتار وی گفت: دولت انگلیس تلاش می‌کند با بالا بردن مطالبات از ایران مذاکرات را با شکست مواجه کند.

گوش دولت به حرف‌های مجلس بدهکار نیست


افرادی که یک روز رای به استیضاح می‌دهند و روز دیگر آن را پس می‌گیرند، نمی‌توانند نمایندگان خوبی برای دوره آینده باشند/دولت و مجلس تلاش می‌کنند تا مسائل را از طریق حکمیت خاتمه دهند كه اين چندان خوشایند نیست.

ایلنا: يک فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: افرادی که یک روز رای به استیضاح می‌دهند و روز دیگر آن را پس می‌گیرند، نمی‌توانند نمایندگان خوبی هم برای دوره آینده باشند. 

جلال جلالی‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه اصولا در اواخر عمر مجلس مسئولین دولتی به حرف نمایندگان توجه نمی‌کنند، تصریح کرد: دولت نشان داده است که گوشش زیاد به حرف‌های مجلس بدهکار نیست. 

وی ادامه داد: هم اکنون دولت و مجلس تلاش می‌کنند تا مسائل را بدون تنش و از طریق حکمیت خاتمه دهند در حالیکه این مساله چندان خوشایند نیست. 

جلالی زاده در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: اگر مجلس هشتم در اوایل کار خود در مقابل دولت تا این حد انعطاف نشان نمی‌داد و از ابزارهای نظارتی خود به شکل قاطعانه استفاده می‌کرد، قانون هم به طور کامل اجرا می‌شد. در حالیکه ضعف مجلس به ویژه در نقش نظارتی خود موجب شد تا کشور از لحاظ سیاسی و اقتصادی با چالش مواجه شود. 

جلالی‌زاده اضافه کرد: نمایندگان باید بدانند که مردم نماینده منتخب خود را زیر نظر دارند و یک نماینده موظف است تمام وظایف قانونی خود را به نحو احسن انجام دهد، بنابراین افرادی که یک روز رای به استیضاح می‌دهند و روز دیگر آن را پس می‌گیرند، نمی‌توانند نمایندگان خوبی هم برای دوره آینده باشند. 

قاتلان کهریزک در پی جلب رضایت خانواده قربانیان


سایت دیگربان: سایت محافظه‌کار «جهان‌نیوز» از تلاش سه قاضی متهم در پرونده بازداشتگاه کهریزک برای جلب رضایت خانواده قربانیان خبر داد.

این سایت محافظه‌کار روز سه‌شنبه (۲۹ فروردین) نوشته این سه متهم پس از آنکه قوه قضائیه تصمیم گرفت به اتهام آنها در حوادث بازداشتگاه کهریزک رسیدگی کند٬ به فکر جلب رضایت خانواده قربانیان این بازداشتگاه افتاده‌اند.

آن‌طور که «جهان‌نیوز» نوشته است این سه قاضی متهم با خانواده قربانیان بازداشتگاه کهریزک دیدار و گفتگو کرده‌اند.

این سایت در عین حال اعلام کرده از پاسخ خانواده‌های روح‌الامینی، کامرانی و جوادی‌فر به درخواست این سه قاضی تعلیق شده٬ اطلاعی در دست ندارد.

محسن روح‌الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی‌فر از جمله قربانیان حوادث بازداشتگاه کهریزک در سال ۱۳۸۸ هستند.

از مرتضوی به عنوان متهم ردیف اول وقایع بازداشتگاه کهریزک در سال ۱۳۸۸ نام برده می‌شود که تاکنون به اتهامات وی به روشنی رسیدگی نشده است.

در بازداشتگاه کهریزک دست‌کم چهار تن از معترضان به نتیجه انتخابات سال ۱۳۸۸ بر اثر خشونت‌ ماموران جان باختند.

در ناآرامی‌های سال ۸۸ که در اعتراض به نتیجه انتخابات روی داد٬ بنا بر اعلام مقام‌های جمهوری اسلامی دست‌کم ۳۲ تن جان باختند.

بیشتر آنها معترضانی بودند که بر اثر تیراندازی‌های مستقیم یا شکنجه در بازداشتگاه کهریزک جان خود را از دست دادند.

این در حالی است که مقام‌های امنیتی و قضائی همواره ادعا می‌کنند بیشتر قربانیان از اعضای بسیج بوده‌اند، اما تاکنون هیچ اشاره‌ای به نام آنها نکرده‌اند.

سی سال زندان در تبعيد برای سه شهروند در اروميه



 سه زندانی در اروميه به نام های ايرج محمدی، محمدامين آگوشی و احمد پولادخانی هر کدام به تحمل ۱۰ سال حبس در زندان زاهدان محکوم شدند.

در تماس با ما، محمدامين آگوشی يکی از اين سه زندانی، ضمن تأييد اين خبر اظهار داشت که پرونده اين سه شهروند که پيشتر از سوی شعبه اول دادگاه نظامی آذربايجان غربی به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال حبس در زندان زاهدان محکوم شده بودند، در پی اعتراض آنان و دادستان اروميه، جهت رسيدگی به ديوانعالی کشور ارجاع شد. 

وی در ادامه افزود :شعبه ۳۱ ديوانعالی کشور پس از رسيدگی به پرونده اين سه شهروند، رأی دادگاه بدوی را ابرام نموده هر کدام از آنان را به تحمل ۱۰ سال حبس در زندان زاهدان محکوم نمود.

وی در خاتمه گفت: در رأی صادره آمده در صورتی که توبه ننمايند همچنان در تبعيد باقی خواهند ماند.

يادآور می گردد که ايرج محمدی اهل مياندوآب، محمدامين آگوشی و احمد پولادخانی اهل پيرانشهر در ارديبهشت ماه ۸۸ دستگير شده اند و هم اکنون در زندان مرکزی اروميه بسر می برند.

پنجاه کشور و سازمان خواستار تشدید فشار بر رژیم اسد



به گزارش رادیو فرانسه، حدود پنجاه کشور و سازمان شرکت کننده در کنفرانسی در پاریس در بیانیه ای ادامۀ فروش جنگ افزار و تجهیزات نظامی به سوریه را محکوم کردند.

هر چند در این بیانیه از کشور خاصی نام برده نشد اما این انتقاد و محکوم کردن را می توان بویژه انتقادی تلویحی از روسیه به شمار آورد.

کشورها و سازمان های حاضر در کنفرانس پاریس در این بیانیه مخالفت شدید خود با هرگونه پشتیبانی مالی از رژیم بشار اسد و بویژه ادامۀ فروش اسلحه با این رژیم را اعلام کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه از کشور های گروه موسوم به "دوستان سوریه" و نیز از کشورهای دیگر خواسته شده است از طریق تشریک مساعی با یکدیگر اعمال فشار بر رژیم سوریه را ادامه داده و آن را تشدید کنند.

27 کشور عضو اتحادیۀ اروپا، ایالات متحدۀ آمریکا، استرالیا، کانادا، سویس، اتحادیۀ عرب و ترکیه از جمله شرکت کنندگان در این کنفرانس هستند.

در بخش دیگری از بیانیۀ امروز از بازرگانان و اعضای جامعۀ مدنی سوریه نیز خواسته شده است به همکاری مالی و بازرگانی با رژیم پایان دهند و نقض حقوق بشر در این کشور را محکوم کنند.

باید یادآوری کنیم که آلن ژوپه- وزیر امورخارجۀ فرانسه، نیز امروز به نوبۀ خود خواستار تشدید تحریم ها علیه رژیم بشار اسد شده و تأکید کرد که تحریم های اعمال شده تا کنون بسیار مؤثر بوده است.

آلن ژوپه از جمله گفت در اثر اعمال تحریم ها میزان ذخایر پولی رژیم سوریه نصف شده است.