۱۳۹۱ فروردین ۱۳, یکشنبه

طنز خبر تو خبر 91/01/10


انتخابات میانمار؛ پیروزی آنگ سان سوچی


رادیو آلمان: حزب آنگ سان سوچی، رهبر جنبش دمکراسی‌خواهی میانمار (برمه)، او را پیروز انتخابات پارلمانی این کشور معرفی کرد. این یک پیروزی نمادین برای خانم سان سوچی است و وی امکان ایجاد تغییرات اساسی در مناسبات قدرت را نخواهد داشت.

به نقل از خبرگزاری‌های بین‌المللی، میلیون‌ها نفر از واجدین شرایط رأی‌دهی در میانمار در انتخابات پارلمانی میان‌دوره‌ای این کشور در روز یکشنبه (اول آوریل / ۱۳ فروردین) شرکت کردند. رقابت در این انتخابات بر سر ۴۵ کرسی بود که حدود هفت درصد کرسی‌‌های پارلمان میانمار را تشکیل می‌د‌هند.

پارلمان میانمار ۶۶۴ کرسی دارد. از آنجا که ۴۸ نماینده پارلمان این کشور سال گذشته وارد ترکیب دولت شدند، انتخابات میان‌دوره‌ای برای پر کردن ۴۸ کرسی حوزه‌های انتخاباتی بدون نماینده در پارلمان برگزار شد. به نقل از منابع دولتی حدود ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در حوزه‌های‌انتخاباتی واجد شرایط رأی‌دهی بودند.

واگذاری سه کرسی از این ۴۸ کرسی به دلیل درگیری‌های نظامی در منطقه‌ی اقلیت‌های کاچین لغو شد. آنگ سان سوچی، دارنده نوبل صلح، از منطقه کاومو (Kawhmu) نامزد انتخابات پارلمان شد.

حضور اپوزیسیون پس از ۵۰ سال غیبت در پارلمان

جنبش "اتحاد ملی برای دمکراسی"، به رهبری خانم آنگ سان سوچی، در گزارش‌های اولیه از رانگون، پایتخت میانمار، اعلام کرد که نخستین کرسی‌ها را به‌دست آورده است و خانم سان سوچی و متحدان وی به پارلمان این کشور راه خواهند یافت.


پیروزی کنونی این جنبش که برای نخستین بار از سال ۱۹۹۰ میلادی اجازه حضور در انتخابات را کسب کرد، نقطه عطفی در تاریخ میانمار است. در این کشور واقع در جنوب شرقی آسیا، نظامیان از نیم قرن پیش قدرت را در اختیار دارند.

بر این اساس، در صورت پیروزی قطعی مخالفان، به رهبری خانم سان سوچی ۶۶ ساله، نمی‌توان انتظار دگرگونی در مناسبات قدرت در این کشور را داشت. فقط می‌‌توان گفت، برای نخستین بار پس از نیم قرن، اپوزیسیون به پارلمان این کشور راه خواهد یافت.

اقتصاد و جامعه‌ی میانمار به‌شدت از تحریم‌های بین‌المللی و فقر رو به گسترش رنج می‌برد و دولت اصلاح‌گرا می‌کوشد با برگزاری این انتخابات مشروعیت کسب کرده و از فشار تحریم‌های بین‌المللی بکاهد.

مارکوس لونینگ، سرپرست دایره ویژه حقوق بشر دولت فدرال آلمان، می‌گوید، وضعیت حقوق بشر در میانمار به‌طور چشمگیری بهبود یافته است. وی هم‌اکنون به‌عنوان یکی از ناظران برگزاری انتخابات در میانمار به‌سر می‌برد.

تلاش برای جلب اعتماد جامعه جهانی

رهبر اپوزیسیون و دارنده جایزه نوبل صلح، آنگ سان سوچی، توانسته بود طی ماه‌های گذشته بدون موانع جدی سیاسی به کارزار انتخاباتی خود بپردازد. با این حال، خانم سان سوچی نسبت به برگزاری یک انتخابات سالم نگران بود.

از نظر آقای لونینگ، تنها پس از برگزاری انتخابات می‌توان قضاوت کرد این انتخابات تا چه اندازه عادلانه و آزاد صورت گرفته است. با این حال، این سیاستمدار حزب دمکرات‌های آزاد آلمان (لیبرال‌ها) می‌گوید که بر کشور "فضایی عاری از ترس و وحشت" حاکم بوده است.

نتیجه رسمی انتخابات میان‌دوره‌ای پارلمان این کشور قرار است ظرف هفته آینده اعلام شود. نماینده رسمی آلمان با زندانیان سیاسی آزادشده نیز پیرامون آینده‌ی کشور گفت‌وگو کرده است. آن‌ها به‌طور مشخص از اتحادیه‌ی اروپا می‌خواهند، از فشار سیاسی خود بر دولت حاکم میانمار کم نکند.

اما این زندانیان سیاسی هم‌زمان، برخلاف نظر سیاسی‌های تبعیدی میانمار، معتقدند که تحریم‌های بین‌المللی باید لغو شوند، زیرا بار آن را مردم بر دوش می‌کشند.

دولت میانمار تلاش دارد با سهیم کردن خانم سان سوچی در ساختار دولت و دادن پست وزارت به او در کابینه‌ی این کشور، از فشار تحریم‌های خارجی بکاهد و سرمایه‌گذارانی برای اقتصاد ورشکسته‌ی این کشور بیابد. آنگ سان سوچی تاکنون پیشنهادهای رئیس دولت برای رفتن به کابینه را رد کرده است.

طرح سپرموشکی درخلیج‌ فارس؛ رژیم تهدید کرد


واکنش جمهوری اسلامی قاطع خواهدبود

خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مطرح کردن سپر موشکی در خلیج فارس موضوعی تشنج زا است، گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس باید به جای پایگاه دادن به آمریکا بر مبنای همکاری های امنیتی کشورهای منطقه و جدای از دخالت بیگانگان به امنیت فکر کنند. 

علاءالدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دیدار وزیرخارجه آمریکا با پادشاه عربستان و اخباری مبنی بر تلاش آمریکا برای ایجاد سپر موشکی در خلیج فارس با همکاری عربستان گفت: آمریکا سالهاست با فریب دادن کشورهای منطقه و مطرح کردن ایران به عنوان خطر در منطقه خاورمیانه از کشورهای منطقه باج می گیرد و بسیاری از پایگاهای نظامی در منطقه را در اختیار خود قرار می دهد.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا در سالیان گذشته با ترفند ایران هراسی و رعب آفرینی در منطقه سلاح های زیادی را به فروش رسانده است، گفت: تجربه در منطقه خاورمیانه نشان می دهد تنها کشورهایی می توانند دارای ثبات و امنیت پایدار باشند که متکی بر توامندی های ملی و میهنی خود حرکت کرده اند و به جای پرداخت میلیون ها دلار به آمریکا و طرح مسائل تشنج آفرینی مانند سپر موشکی به ملت های خودشان توجه کنند تا بتوانند امنیت و ثبات پایدار در منطقه داشته باشند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تجربه کشورهای همپیمان آمریکا مانند مصر نشان داد که این گونه حمایتها هیچ وقت نمی تواند امنیت پایداری برای کشورها به همراه داشته باشد.

بروجردی به ترفندهای آمریکا در منطقه اشاره کرد و در توصیه ای به سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس گفت: این کشورها باید به جای پایگاه دادن به آمریکا بر مبنای همکاری های امنیتی کشورهای منطقه و جدای از دخالت بیگانگان به امنیت خود و منطقه فکر کنند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای منطقه به هیچ وجه دخالت بیگانگان را در منطقه ای که متعلق به همه کشورهای حاشیه آن است قبول ندارد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص خبر برخی منابع خارجی مبنی بر رایزنی وزیر امور خارجه آمریکا در ریاض با پادشاه عربستان برای ایجاد سپر دفاع موشکی در خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران متناسب با هرگونه اقدامی که بر خلاف منافع ملی اش باشد عکس العمل مناسب و قاطع نشان خواهد داد.

وی در عین حال تاکید کرد پیشنهاد ایجاد سپر موشکی در عربستان در حد حرف است و تا رسیدن به گام عملی مراحل زیادی باید طی شود.

بروجردی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چشم انداز مذاکرات آتی ایران و گروه 1+5 را چگونه می بینید، اظهار داشت: اگر کشورهای 1+5 با هدف حل موضوع وارد مذاکرات شوند با توجه به شفافیت ایران در موضوع هسته ای می توان به نتیجه مذاکرات امیدوار بود.

به گزارش مهر،  بر اساس اخبار برخی منابع غربی هیلاری کلینتون که از دو روز گذشته وارد ریاض شده و طرح "سپر دفاع موشکی خلیج فارس علیه ایران" را با خود به عربستان برده و از رژیم آل سعود خواسته است که این طرح را در اجلاس شورای همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز مطرح کند.

این منابع به نقل از یکی از مقامات حاضر در مذاکرات طرفین آمریکایی و عربستانی آورده اند: وزیر خارجه آمریکا در دیدارهای دو روز اخیر خود یک محور ثابت برای فضاسازی دنبال کرده است مبنی بر اینکه ایران یک تهدید بالقوه هسته‌ای و یک تهدید بالفعل موشکی برای کشورهای منطقه است که برای دولت بشار اسد سلاح ارسال می‌کند تا او مخالفانش را سرکوب کند و در این شرایط، دولت امریکا در نقش یک منجی قصد دارد روابط امنیتی دو جانبه با عربستان را به سطح منطقه‌ای ارتقا دهد و با ایجاد یک فضای جدید، اولین انجمن همکاری‌های استراتژیک بین ایالات متحده و شش کشور شورای همکاری خلیج فارس را راه‌اندازی کند که این انجمن طرح سپر دفاع موشکی علیه تهدید ایران را اجرایی می‌کند.


سناریو های قطعی برای قیمت بنزین


همزمان با نهایی شدن 2 سناریوی نهایی دولت برای افزایش قیمت بنزین در سال 1391 احتمال افزایش 20 تا 40 درصدی بهای این فرآورده پرطرفدار نفتی در بهار سالجاری قوت گرفته است.
به گزارش قدس انلاین به نقل از مهر، شامگاه 6 فروردین ماه دولت در اقدامی ناگهانی با واریز 28 هزار تومان مابه التفاوت فاز اول و دوم یارانه‌ها را به ازای هر ایرانی به حساب سرپرست خانوار، گام اول برای اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها را برداشت.
بر این اساس در فاز دوم اجرای این طرح اقتصادی پیش بینی می شود حداقل قیمت حامل‌های مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، برق، گاز طبیعی و آب بین 20 تا 40 درصد افزایش یابد.
در این بین افزایش قیمت بنزین به عنوان یکی از استراتژیک‌ترین کالاهای اقتصادی که حتی از آن به عنوان دماسنج اقتصاد کشور یاد می کنند بیش از سایر گزینه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.
سال گذشته متوسط مصرف روزانه بنزین ایران حدود 60 میلیون لیتر در روز بود که در مقایسه با سال 1389 مصرف این فرآورده نفتی حدود سه درصد کاهش یافته است با این وجود در روزهای پایانی اسفند ماه 1390 رکوردهای جدیدی برای مصرف بنزین کشور ثبت شده است.
آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حاکی از ان است که با وجود عدم اختصاص سهمیه ویژه بنزین نوروزی، در روز 29 اسفند 1390 رکورد مصرف روزانه 90 میلیون و 940 هزار لیتر بنزین در کشور ثبت شده است.
از سوی دیگر در ماه پایانی سال 1390، در مجموع حدود یک میلیارد و 874 میلیون لیتر بنزین مصرف شد این در حالی است که میانگین مصرف بنزین در اسفند ماه 64.4 میلیون لیتر در روز بود که در مقایسه با میانگین مصرف 57 میلیون لیتری مدت مشابه سال 89 از رشد 11.5 درصدی مصرف بنزین در اسفند 90 حکایت می‌کند.

بازگشایی پرونده بنزین 1000 تومانی در دولت
خبرگزاری مهر برای نخستین بار سال گذشته از آغاز برنامه ریزی و مطالعات گسترده کارشناسی دولت برای افزایش 20 درصدی قیمت بنزین و احتمال عرضه این محصول نفتی با قیمت 1000 تومان خبر داده بود.
پیگیری‌های مهر از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور نشان می‌دهد که با برگزاری جلسات متعدد در شرایط فعلی 2 سناریو حذف نظام سهمیه بندی و عرضه بنزین تک نرخی و یا حفظ شرایط موجود با احتساب افزایش قیمت بنزین نیمه یارانه‌ای و آزاد در دستور کار دولت قرار گرفته است.
محمد رویانیان در گفتگو با مهر با بیان اینکه تاکنون هیچ سناریویی برای تعیین قیمت و یا نحوه عرضه بنزین در فاز دوم هدفمندی نهایی و قطعی نشده است، گفت: عرضه بنزین تک نرخی را هم می‌توان یکی از گزینه‌های بنزینی دولت در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نام برد.
این عضو کابینه دولت با اعلام اینکه افزایش قیمت بنزین در سال 1391 قطعی است، تصریح کرد: اما تاکنون درباره میزان افزایش بهای این حامل انرژی توافقی حاصل نشده است.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در پاسخ به این سوال مهر که دولت برای سال 91 افزایش 20 یا 40درصدی قیمت بنزین را در دستور کار قرار داده است، بیان کرد: افزایش 20 درصدی قیمت بنزین هم یکی از سناریوها است اما این احتمال هم وجود دارد که به جای افزایش قیمت بنزین، بهای کل سبد انرژی کشور افزایش یابد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مطابق با قانون هدفمندی یارانه ها باید بهای حاملهای انرژی در یک برنامه پنج ساله واقعی شود، اظهار داشت: در حال حاضر جلسات مکرری بین رئیس جمهوری برخی از وزیران اقتصادی دولت برای تعیین قیمت بنزین در حال انجام است.
سناریوهای مختلف قیمتی بنزین دولت
پس از اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانه‌ها، بنزین معمولی یارانه‌ای 400 تومان، بنزین معمولی آزاد 700 تومان، بنزین سوپر نیمه یارانه‌ی 500 تومان و بنزین سوپر آزاد 800 تومان در سطح جایگاه‌های کشور عرضه شده است.
با این وجود در سال 1390 دولت هیچ گونه افزایشی در قیمت بنزین اعمال نکرد و این در حالی است که مطابق با مجوز مجلس شورای اسلامی، دولت دهم از این اختیار برخوردار بوده که سالانه بهای این فرآورده نفتی را 20 درصد افزایش دهد.
بر این اساس در شرایط فعلی سناریوی افزایش 40 درصدی قیمت بنزین (مجوز مجلس برای افزایش بنزین در سال 90 و 91) بیش از گزینه افزایش 20 درصدی این حامل انرژی در سطح دولت مطرح است. 

ترکیه: حمایت از حق دفاع مشروع مردم سوریه

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کنفرانس "دوستان سوریه" امروز با حضور نمایندگان 70 کشور و با هدف اعمال فشار بر رژیم بشار اسد که به سرکوب خونین مخالفان خود ادامه می دهد، در استانبول ترکیه آغاز شد.

بنابراین گزارش، در نشست استانبول، راههای حل بحران سوریه از جمله طرح کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل برای امور این کشور و همچنین احتمال مسلح کردن مخالفان رژیم بشار اسد مورد بررسی قرار می گیرد.

نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب طی سخنانی در نشست امروز، خواستار اعمال فشار بیشتر بر شورای امنیت سازمان ملل شد تا اقدامی الزام آور در این شورا علیه رژیم سوریه به تصویب برسد.

از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه نیز در این نشست اعلام کرد که چنانچه شورای امنیت سازمان ملل به اقدامی علیه رژیم بشار اسد دست نزند، چاره دیگری جز حمایت جامعه بین المللی از حق دفاع مشروع مردم سوریه باقی نمی نماند.

نخست وزیر ترکیه در سخنان خود از روسیه و چین که تا کنون با هرگونه اقدام شورای امنیت علیه رژیم بشار اسد مخالفت کرده اند، خواست که به مسئولیت های خود عمل کنند.

این در حالیست که برخی شرکت کنندکان در کنفرانس "دوستان سوریه" از جمله عربستان سعودی خواستار مسلح کردن مخالفان سوری برای براندازی رژیم بشار اسد شده اند.

دهها معترض به حکومت پوتین در مسكو دستگیر شدند



پلیس روسیه روز شنبه دهها معترض به حکومت پوتین را در مركز مسكو پایتخت این کشور دستگیر كرد. 
  
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، شمار زیادی از مخالفان دولت روسیه برای برگزاری تجمعی در میدان تریموفالنایا تلاش كردند كه پلیس 60 تن از آنان را بازداشت کرد.

بر پایه این گزارش، تلاش معترضان برای برپایی تجمع اعتراضی از سوی حدود یکصد خبرنگار و وبلاگ نویس پوشش خبری داده شد. 

تجمع معترضان در راستای حمایت از ماده 31 قانون اساسی روسیه صورت گرفت كه بر اساس آن برگزاری اجتماعات آزاد است. 

بازگشايی پرونده تروريسم رژيم تهران در آرژانتين



کارلوس منم، رئيس جمهور سابق آرژانتين، در ارتباط با پرونده بمب گذاری سال۱۹۹۴ بوئنوس آيرس که توسط رژيم تهران صورت گرفت، به دادگاه احضار شده است. 

کارلوس منم متهم شده است که با گرفتن رشوه در روند تحقيقات درباره اين انفجار مانع تراشی کرده است. انفجاری که ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ مجروح بر جای گذاشت. 

عوامل دست اندرکار اين انفجار بالاترين مقامهای رژيم تهران از خامنه ای و رفسنجانی گرفته تا ولايتی و فلاحيان و محسن رضايی و پاسدار وحيدی بودند.

کشف یک شبکۀ تروریستی سپاه پاسداران در ترکیه



رادیو فرانسه: بنا به اظهارات برخی مقامات اطلاعاتی و امنیتی به شبکۀ تلویزیونی "اسکای نیوز"، یک شبکۀ تروریستی وابسته به جمهوری اسلامی ایران در ترکیه گسترش یافته تا علیه اهداف اسرائیلی، یهودی و همچنین برخی کشورهای غربی در این کشور دست به اقدامات تروریستی بزند.

بدین ترتیب بنا به اطلاعات شبکۀ تلویزیون"اسکای نیوز" ، "واحد ٤٠٠" سپاه قدس ایران که مستقیماً تحت فرماندهی آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد، از چند ماه پیش در ترکیه مستقر شده و گسترش یافته است و گروهی آدم کش را را برای انجام عملیات تروریستی علیه اهداف کشورهای غربی، یهودی و اسرائیلی به ترکیه اعزام کرده است.

"اسکای نیوز" در ادامه از قول یک منبع اطلاعاتی متذکر می شود که که بر اساس برآوردهای سرویس های اطلاعاتی  گروه اعزامی "واحد ٤٠٠" سپاه قدس هم اکنون وارد مرحلۀ عملیاتی خود شده  و قصد دارد اقدامات تروریستی خود را به زودی در خاک ترکیه به اجرادر آورد.

همین منابع می افزایند که عملیات تروریستی "واحد ٤٠٠" سپاه قدس در واقع پاسخی است به تهدیدهای نظامی اسرائیل و آمریکا علیه برنامۀ اتمی ایران. همین منابع می گویند که "واحد ٤٠٠" سپاه قدس نقش کلیدی را در توطئۀ قتل نافرجام سفیر عربستان در آمریکا داشته است. سرویس های اطلاعاتی غرب همچنین موفق به شناسایی یکی از افسران ارشد "واحد ٤٠٠" سپاه قدس شده اند که وظیفۀ طرح ریزی و انجام عملیات تروریستی در کشورهای اروپایی را برعهده دارد.

در این گزارش از "حامد عبداللهی" و "مجيد علوی" که از معاونان سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به حساب می آیند، به عنوان فرماندهان "واحد٤٠٠" نام برده است . همچنین بنا به اظهارات این منابع، اکنون نيروهای اطلاعاتی ترکیه در پی دستگيری و بازداشت اعضای اين شبکۀ تروريستی هستند.

شایان یاد آوریست که آيت‌ الله علی خامنه ‌ای رهبر جمهوری اسلامی، چندی پیش در خطبه‌های نماز جمعه و در واکنش به شايعات حمله نظامی غربی ها به ايران تأکید کرده بود که: «ما هم تهديدهايی داريم که به وقت خود اعمال خواهد شد».