۱۳۹۱ اسفند ۱۱, جمعه

نگرانی سازمان ملل از وضعیت مجاهدین خلق

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، امروز با انتشار بیانیه‌ای خواستار تقویت امنیت اردوگاه لیبرتی،در حومۀ شهر بغداد شد که در آن صدها تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران پناه گرفته‌اند.

همسر روزنامه ‌نگار کُرد تحت فشار قرار گرفته

آژانس کُردپا: همسر یک روزنامه‌نگار کُرد از سوی اداره‌ی اطلاعات سنندج تحت فشار قرار گرفته است.

برپایه‌ی گزارش ارسالی به آژانس خبررسانی کُردپا، همسر مادح نظری، روزنامه‌نگار ناپدیدشده‌‌ی کُرد توسط مأموران امنیتی حکومت اسلامی ایران به ستاد خبری اداره‌ی اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است.

شرایط سختگیرانه تر در پذیرش پناهندگی در آلمان

شرایط سختگیرانه تر در پذیرش پناهندگی به دلایل مذهبی در آلمان 

سایت انتگراسیون : دادگاه اداری فدرال آلمان در حکمی به تاریخ 20.02.2013 و با استناد به حکم دیوان عالی اروپا شرایط پذیرش پناهندگی به دلایل مذهبی را اعلام کرد.

نگاه اول به بیانیه ی مطبوعاتی صادر شده در این مورد، این حس را به خواننده منتقل می کند که حکم صادر شده بسیار مثبت و مترقی می باشد. "در صورتی که یک متقاضی پناهندگی در کشورش به دلیل پیاده کردن اعتقادات مذهبی اش در زندگی خصوصی یا حوزه عمومی مورد تعقیب قرار بگیرد، باید بتواند از حق پناهندگی برخوردار گردد." اما جملات متعددی که بعدا آورده شده است دست قضات را در تفسیر حائز بودن یا حائز نبودن شرایط  مورد نظر بسیار باز می گذارد. نتیحه ی عملی این نوع از فرموله بندی، باز شدن راه برای صدور حکم منفی می باشد. زیرا شرایط مورد نظر آن چنان سخت در نظر گرفته شده است که در عمل، شانس قبولی پناهندگی به این دلیل تنها شامل عده ای محدود خواهد شد.

در شرایط مطرح شده در این حکم بر سخت گیری و محدودیت های اعمال شده بر علیه فرد ایماندار در پیاده کردن اعتقادات مذهبی اش در حوزه عمومی بسیار تاکید شده است به نحوی که باید مشخص شود که چرا با وجود محدودیت و سختگیری هائی که ایماندار با آن مواجه بوده است، همچنان بر پیاده کردن اعتقادات مذهبی اش اصرار داشته و باید مشخص شود که آیا واقعا اجرای این اعتقادات مذهبی در حفظ هویت مذهبی فرد ایماندار نقش محوری بازی می کند. "اگر چه هرنوع محدودیت اجرای اعتقادات مذهبی در کشور مبداء نمی تواند دلیلی باشد که به هر متقاضی پناهندگی، قبولی پناهندگی اعطاء گردد. اما محدودیت های شدید در اجرای اعتقادات مذهبی در حوزه عمومی می تواند دلیلی برای پذیرش پناهندگی باشد. آنهم در صورتی که پیاده کردن اعتقادات مذهبی در حوزه عمومی برای فرد یک اهمیت محوری به لحاظ حفظ هویت مذهبی او داشته و غیر قابل چشم پوشی باشد. محدودیت هائی آنچنان جامع و فراگیر که یک ایماندار به دلیل آن خود را مجبور ببیند که از پیاده کردن اعتقادات مذهبی اش چشم پوشی کند."

در فرموله بندی فوق برخی از واژه ها بسیار بسیار کلی می باشند، مثلا: "قابل چشم پوشی بودن" ، "اهمیت محوری داشتن" ، "حفظ هویت مذهبی"، "محدودیت های جامع و فراگیر". 

به نظر می رسد انتخاب یک چنین فرموله بندی کِش داری آگاهانه باشد. دادگاه اداری فدرال آلمان با این حکم خود، عملا به صورت بسیار ماهرانه و شیک حکم دیوان عالی اتحادیه اروپا را دور زده است. اول آنرا تائید کرده، اما بلافاصله با افزودن بسیاری اما و اگرها آنرا بسیار بسیار محدود کرده است.

اهمیت این حکم برای پناه جویان ایرانی
از سال 2006 و پس از آنکه در منشور اروپائی مربوط به پناه جویان بر "حق برخورداری از حداقل آزادی های مذهبی" تاکید گردید، یک باره بر شمار قبولی پرونده های پناهندگی مرتبط با تغییر مذهب به مسیحیت بسیار افزوده شد. پس از آن نیز بر تعداد پناه جویان ایرانی که تغییر مذهب و ایمان به مسیحیت را دلیل پناهندگی خود اعلام نموده اند اضافه گردید (این روند در بین پناه جویان افغان و چندین کشور دیگر نیز وضعیتی مشابه دارد). در چند سال گذشته بسیاری از مسئولین اداره امور پناهندگی و بسیاری از قضات دادگاه های پناهندگی در احکام خود بسیاری از این درخواست ها را با عنوان "فرصت طلبی"با هدف گرفتن اقامت در آلمان رد کرده و سختگیری در این مورد را بیشتر و بیشتر نمودند.  

اینک و با صدور حکم دادگاه اداری فدرال آلمان پیش بینی می شود که برخلاف امید اولیه ای که حکم دیوان عالی اتحادیه اروپا در رسیدگی سهل تر به اینگونه پرونده ها ایجاد کرده بود، بسیاری از پناه جویان ایرانی که دلایل مذهبی (بویژه تغییر مذهب و ایمان به مسیحیت) را دلیل پناهندگی خود اعلام نموده اند با سختگیری باز هم بیشتر روبرو  گشته و بر احکام منفی صادر شده در این مورد اضافه گردد.

جمهوری اسلامی را به دادگاه می ‌کشانیم

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید اتهاماتی که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی علیه نهادها و رسانه‌های خارج از ایران مطرح کرده، پیکار با جامعه جهانی است و عواقب سنگینی برای این رژیم دارد.

به گزارش رادیو آلمان، مسئول بخش ایران سازمان "گزارشگران بدون مرز" می‌گوید رژیم ایران با طرح اتهام علیه بخشی از رسانه‌های بین‌المللی، می‌خواهد با جامعه جهانی پیکار کند و سازمان گزارشگران بدون مرز به پیشواز این پیکار خواهد رفت.

اشاره مسئول بخش ایران سازمان "گزارشگران بدون مرز" به اطلاعیه سوم وزارت اطلاعات در ورد بازداشت اخیر روزنامه‌نگاران است. 

وزارت اطلاعات در این اطلاعیه عنوان کرد: «سازمان گزارشگران بدون مرز در کنار رادیو بین‌المللی فرانسه، دویچه وله، رادیو فردا، بی بی سی، صدای آمریکا و برخی سایت‌های دیگر وابسته به سازمان جاسوسی دولت انگلیس و سرویس‌های اطلاعاتی اروپایی » هستند.

مسئول بخش ایران سازمان "گزارشگران بدون مرز" می‌گوید یک دولت نمی‌تواند همه جهان را به عاملان یک سازمان جاسوسی متهم کند. 

وی می‌افزاید که سازمان گزار‌گران بدون‌مرز خواهان اقدام در این رابطه است: « سازمان گزارش‌گران بدون‌مرز یک سازمان بین‌المللی است و یک گروه وابسته به این یا آن اپوزیسیون در هیچ کجای جهان نیست.»

به گفته وی، «وقتی دولت جمهوری اسلامی این اطلاعیه را به شکل رسمی منتشر کرده، یعنی مسئولیت آن را پذیرفته، پس باید در دادگاه‌ها پاسخگوی آن باشد.»

وی با اشاره به وجود دفاتر مختلف سازمان گزارش‌گران بدون‌مرز در نقاط مختلف دنیا، اضافه می‌کند: «سازمان گزارش‌گران بدون مرز در هر جایی که دفتر دارد، می‌تواند از حق شکایت خود استفاده کند و نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی را به دادگاه بکشاند.»

وی ادامه می‌دهد: «بدون‌ شک سازمان‌گزارش‌گران بدون ‌مرز در روزهای آینده در این رابطه اقدام خواهد کرد.»

فیلم؛ تیراندازی با گلوله های جنگی به کشاورزان اصفهانی

گزارش دریافتی: در جريان درگيری چهارشنبه شب در ورزنه اصفهان حدو 400 نفر مجروح شده اند که هفت تن از آنان به دليل اصابت گلوله های ساچمه ای بینايی خود را از دست داده اند. اسامی برخی مجروحین که کور شده اند بدین شرح است: محمد ابراهيمی نصب 22ساله، مجيد طهماسبی 34ساله، سيد جواد فاطمی 32ساله، حامد باقری 20ساله و محمد شهبازی.

پيشروي ارتش آزادي سوريه در قلب دمشق، رسيدن رزمندگان به يك كيلومتري ميدان عباسيين، سنگربندي در اطراف استاديوم بين المللي دمشق


هيئت عمومي انقلاب سوريه اعلام كرد: رزمندگان ارتش آزادي پس از استحكام مواضع خود در منطقه جوبر و در هم كوبيدن دو پايگاه نظاميان اسد به سمت ميدان عباسيين پيشروي كرده و  به يك كيلومتري مركز دمشق رسيدند و همچنين در اطراف استوديوم بين المللي دمشق موضع گرفته اند.
رزمندگان ارتش آزادي در دمشق ساختمان دادگاه نظامي و يك مقر امنيتي را هدف قرار دادند و در شهرك عدرا مركز لشكر 37 نظاميان اسد را با سلاحهاي سنگين درهم كوبيدند.
همچنين ارتش آزادي سوريه اعلام كرد: انقلابيون سوري يك ستون بزرگ نظاميان اسد را در جاده بين المللي دمشق- حلب مورد تهاجم قرار داده و آنرا  منهدم كردند.
اين ستون كه شامل چند تانك و زرهي و خودروهاي پشتيباني بود توسط رزمندگان ارتش آزادي در نزديكي روستاي حيش در استان ادلب هدف قرار گرفت. پس از اين عمليات راه كمك رساني نظاميان اسد به حلب قطع شد.