۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

تعطیلی ۵۰ درصد خطوط تولید ایران خودرو

دیگربان: سایت محافظه‌کار «عصر امروز» به نقل از یک منبع آگاه از وضعیت وخیم اقتصادی شرکت‌های خودروسازی در ایران خبر داده و نوشته ۵۰ درصد خطوط تولید «ایران خودرو» تعطیل شده است.

این منبع آگاه که نامش فاش نشده٬ روز سه‌شنبه (نهم آبان) به سایت «عصر امروز» گفته تولید «وانت پیکان» و «خودروی سوزوکی» به علت نبود قطعات تولید در بینالود و تبریز متوقف شده است.

این منبع افزوده «اضافه کاری» کارگران ایران‌خودرو از مدت‌ها پیش از ۸۰ ساعت به ۶۰ و ۳۰ ساعت کاهش یافته و در حال حاضر به صفر رسیده است.

«عصر امروز» همچنین گزارش کرده که ایران‌خودروی فارس نیز اقدام به تعدیل نیرو کرده و شرکت‌های پیمانکار طرف قرارداد ایران خودرو هم حقوق کارکنان را با تاخیر دو هفته‌ای می‌پردازند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده که شرکت ساپکو (شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران‌خودرو) نیز همزمان با کاهش تولید اقدام به تعدیل نیرو کرده است‏.

تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی فعالیت بسیاری از شرکت‌های خودروسازی در ایران را تحت‌الشعاع خود قرار داده است.

این شرکت‌ها در ماه‌های اخیر با مشکل کمبود شدید نقدینگی مواجه شده‌اند که این موضوع منجر به کاهش تولید خودرو، تعطیلی ده‌ها واحد قطعه‌سازی و بیکاری صد‌ها کارگر شده است.

۱۹ مهر ماه امسال نیز انجمن خودروسازان ایران اعلام کرده بود تولید انواع خودرو در ایران از ابتدای سال جاری تا شهریور ماه٬ ۴۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش داشته است.

بازداشت تعدادی از مسؤولان وزارت ارشاد

در پی تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم برخورد با متخلفان در این وزارتخانه ، پرونده های مالی تعدادی از مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، در اختیار مقامات امنیتی و قضایی قرار گرفت که منجر به بازداشت تعدادی از این افراد شد.

به گزارش عصرایران ، تعدادی از مدیران میانی سابق مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال اخیراً تحت تعقیب قرار گرفته و برخی از آنان نیز بازداشت شده اند.
این افراد که متهم به برخی تخلفات مالی هستند، پس از روی کار آمدن مدیریت جدید مرکز ، تسویه حساب و اخراج شده بودند تا پرونده هایشان بررسی مجدد شود.

همچنین از معاونت های سینمایی و فرهنگی نیز خبرهای مشابهی می رسد و به قرار اطلاع ، تعدادی از کارکنان این دو بخش که مرتکب برخی سوء استفاده های مالی شده بودند ، توسط حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی و توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده اند.

یک منبع نزدیک به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره به خبرنگار ما گفت: شخص وزیر بر این رویدادها نظارت و تأکید دارد که سالم سازی فضای این وزارتخانه از تخلفات مالی همچنان ادامه خواهد داشت ولو آن که نیاز به برخوردهای قضایی باشد.

مذاکرات رژیم و آرژانتین بی‌نتیجه به پایان رسید

نخستین دور مذاکرات میان رژیم ایران و آرژانتین درخصوص پرونده انفجار"آمیا"* بدون نتیجه به پایان رسید.

به گزارش رادیو فرانسه، مذاکرات میان نمایندگان ایران و آرژانتین، که از روز دوشنبه ٢٩ اکتبر، در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، برای بررسی پرونده انفجار "آمیا" در بوئنوس آیرس آغاز شده بود، بدون نتیجه به پایان رسید.

این انفجار در سال ۱٩٩٤ به وقوع پیوست و ٣۰۰ زخمی برجای گذاشت. آرژانتین، جمهوری اسلامی را به دست داشتن در این انفجار متهم می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، رامین مهمانپرست- سخنگوی این وزارتخانه، گفته است: کارشناسان حقوقی ایران و آرژانتین در روزهای دوشنبه و سه شنبه به مذاکره و تبادل نظر با یکدیگر پرداختند و توافق شد که این مذاکرات در آینده ادامه یابد.

رامین مهمانپرست در ادامه افزود: زمان و مکان مذاکرات بعدی از طریق کانال‌های دیپلماتیک مشخص خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران توضیح بیشتر در خصوص نتایج این مذاکرت نداد.

پیشتر وزارت امور خارجه آرژانتین اعلام کرد، در دیدار میان نمایندگان ایران و آرژانتین در ژنو، پرونده آمیا* بررسی می شود.

دادگاهی در آرژانتین، برخی مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی فلاحیان- وزیر پیشین اطلاعات، احمد وحیدی- وزیر کنونی دفاع و اکبر هاشمی رفسنجانی را به دست داشتن در این انفجار متهم می کند.