۱۳۹۱ شهریور ۱۱, شنبه

سفر مقام آمريکايی برای افزايش فشار بر رژیم تهران


رادیو فردا: وزارت خزانه داری آمريکا اعلام کرده است که ديويد کوهن، معاون وزير خزانه داری آمريکا در امور تروريسم و اطلاعات مالی برای تنگ تر کردن حلقه تحريم ها عليه ايران و افزايش فشارها بر سوريه به کشورهای سوئيس و ترکيه سفر خواهد کرد.

به گزارش روز جمعه خبرگزاری آسوشيتدپرس، آقای کوهن در اين سفر پنج روزه که از اول ماه سپتامبر، شنبه، آغاز خواهد شد، دور جديد تحريم های آمريکا عليه ايران شامل تحريم بانک مرکزی، بخش نفت و پتروشيمی ايران را با مقامات دولتی و بخش مالی اين کشورها مذاکره خواهد کرد.

بر اساس اين گزارش تمرکز مذاکرات مقام خزانه داری امريکا بر توقف داد و ستدهای مالی و پرداختهای پولی به شرکت ملی نفت ايران و شرکت نفتيران اينترتريد (نيکو)، خواهد بود.

شرکت ملی نفت ايران مسئول صادرات نفت خام ايران است.

شرکت دولتی «نفتيران اينترتريد» نيز از شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت ايران است که در سال ۱۹۹۱ در جرسی انگليس به ثبت رسيده است و ماموريت‌های اقتصادی، تجاری و کمک به کمبود منابع مالی داخلی شرکت‌های تابع نفت را بر عهده دارد.

خزانه داری امريکا اخيرا فشارها بر دولت ها و بانک ها را برای قطع دسترسی ايران به سيستم مالی جهانی افزايش داده است.

اخيرا آمريکا دو بانک چينی و عراقی را در ليست سياه اين کشور قرار داد، تحقيقات از چندين بانک اروپايی از جمله  «کامرز بانک» آلمان و «يونی کرديت» ايتاليا را آغاز کرده است.

خزانه داری امريکا اخيرا نقض تحريم های مالی آمريکا عليه ايران توسط چند بانک بريتانيايی را آشکار کرد که مهمترين آن «استاندارد چارترد» بود که متهم به نقل و انتقال ۲۵۰ ميليارد دلار پول ايران در طول يک دهه بود. اين بانک به همراه بانک «اچ اس بی سی» بريتانيا قبول کرده است که بخاطر نقض تحريم های ايران به آمريکا جريمه پرداخت کند.

خزانه داری آمريکا همچنين اعلام کرده است که آقای کوهن طی سفر خود به سوئيس و ترکيه بر هماهنگی تلاش ها برای افزايش فشار بر دولت بشار اسد به خاطر سرکوب خشن مردم سوريه که منجر به کشته شدن هزاران نفر طی يک و نيم سال گذشته شده است، متمرکز خواهد شد. 

"ام تی ان" آگاهانه تحریمها را نقض کرده است


به گزارش رادیو آلمان، اسنادی که به دست خبرگزاری "رویترز" رسیده است، نشان می‌دهد "ام تی ان" که صاحب ۴۹ درصد از سهام "ایرانسل" است، آگاهانه تحریم‌های آمریکا را نقض و با استقاده از شرکت‌های پوششی برای ایران تجهیزات مخابراتی ارسال کرده است.

جمعه (۳۱ اوت ۲۰۱۲) خبرگزاری "رویترز" گزارش داد که به ده‌ها صفحه اسناد درباره‌ی اقدامات و تلاش‌های کمپانی مخابراتی آفریقایی "ام تی ان" برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران و معامله و ارسال تجهییزات سخت‌افزاری به ایران دست یافته است.

شرکت آفریقایی "ام تی ان" که مرکز آن در ژوهانسبورگ است، بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی این کشور است که در ۲۰ کشور دیگر جهان نیز فعالیت دارد. "ام تی ان" در مناقصه‌ای مناقشه‌برانگیز ترک سل متعلق به ترکیه را عقب رانده و از سال ۲۰۰۶ صاحب ۴۹ درصد سهام شرکت مخابرانی "ایرانسل" در ایران است.

"ترک سل" این شرکت را متهم کرد که با رشوه موفق شده است در این مناقصه برنده شود و "ام تی ان" را متهم کرد که به ایران قول داده است در تهیه‌ی تجهییزات نظامی نیز به آن‌ها کمک کند. "ام تی ان" همه‌ی این اتهامات را رد می‌کند.
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده‌ی آمریکا این کمپانی را متهم کرده است که تحریم‌های مصوب آمریکا علیه ایران را زیرپا گذاشته است. رویترز گزارش می‌دهد که صدها صفحه از اسناد مذاکرات و نشست‌های " ام تی ان" به دست این خبرگزاری رسیده است که نشان می‌دهد کارکنان عالی‌رتبه در جلسات درباره‌ی چگونگی راه‌ها و شیوه‌ها برای دور زدن تحریم‌های آمریکا بحث می‌کردند.

رویترز گزارش می‌دهد:« نسخه‌هایی از گزارش نشست‌ها در اختیار ما قرار گرفته است که نشان می‌دهد کارکنان چطور با ارائه‌ی گزارش‌های اینفوگرافیک راه‌های دور زدن تحریم‌ها را به بحث و بررسی گذاشتند. در این اسناد احتمال پیگیری از سوی آمریکا و پاسخ‌های احتمالی از پیش تعیین شده نیز به بحث گذاشته شده است.»

پلیس فدرال آمریکا تحقیق در مورد اسناد منتشره خبرگزاری رویترز درباره‌ی شرکت چینی "زی تی ای" را آغاز کرد. این کمپانی متهم است که طی قراردادی با ایران، تجهییزات کامپیوتری آمریکایی را برای جمهوری اسلامی تهیه می‌کند
قانون‌گذاران آمریکا: شرکت چینی ناقض تحریم‌ها علیه ایران است


بنا به اسناد، در جلسه‌ای در سال ۲۰۰۶ با حضور ده مدیر ارشد "ام تی ان"، موضوع و محور اصلی جلسه "بررسی چگونگی راه‌های دور زدن تحریم‌های امریکا علیه ایران" بوده است. رویترز گزارش می‌دهد: « در برخی اسناد مربوط به این جلسه چندین بار از "نفر سوم" یا "کمپانی سوم" نام برده شده است و تاکید شده که این کمپانی سوم باید بسیاری از وسایل لازم برای ساخت دیتا سنتر ایرانسل از جمله نرم‌افزارها و برنامه‌های ذخیره‌ی دیتا را به ایران ارسال کند.»

"ام تی ان" پیش از این با انتقاد از سخت‌گیری آمریکا در بیانیه‌ای گفت:« تحریم‌های امریکا شرکت‌های غیرآمریکایی را نشانه رفته است و منافع شرکت‌هایی که هیچ ارتباطی با برنامه‌ی اتمی ایران ندارند را از بین می‌برد.»

آمریکا این کمپانی را متهم می‌کند که برای "ایرانسل" تجهییزات ارتباطی و سخت‌افزاری تولید آمریکا را ارسال و تحریم‌ها را نقض کرده است. "رویترز" گزارش می‌دهد که در اسنادی که به دست آن‌ها رسیده است، مدارکی است که نشان می‌دهد "ام تی ان" محصولات تولید "مایکروسافت"، "ماشینز کورپ" و "اوراکل" که همه آمریکایی هستند را برای ایران تهیه و ارسال کرده است.

"ام تی ان" در بیانیه‌ای رسمی این اتهام را رد کرده است. کمپانی‌های امریکایی که به "ام تی ان" تجهییزات فروخته‌اند، همه می‌گویند آن‌ها نمی‌دانستند که "ام تی ان" این تجهیزات را برای ایرانسل تهیه و خریداری کرده است.

رویترز پیشتر در ماه ژوئن سال جاری گزارش داد که "ام تی ان" این تجهییزات آمریکایی را از برخی شرکت‌های مستقر در خاورمیانه یا با واسطه‌گری این شرکت‌ها برای ایرانسل تهیه کرده است.

رویترز گزارش می‌دهد که اسناد جدید حاکی از آن است که "ام تی ان" از محتوا و جزئیات تحریم‌های آمریکا "کاملا مطلع" بوده و "اگاهانه" به دنبال دور زدن تحریم‌ها از طریق شرکت‌های مستقر در خاورمیانه است.

بنا به گزارش این خبرگزاری تجهیزاتی که با واسطه خریداری شده است، در دوبی جمع‌آوری و با قایق به بندرعباس در جنوب ایران حمل و تحویل داده شد.

رویترز پیشتر در ماه ژوئن گزارش داد که شرکت کویتی "الشبکه"به عنوان کمپانی سوم میان ایرانسل و "ام تی ان" برای خرید و ارسال تجهییزات نقش داشته است. رویترز می‌گوید علی‌رغم تلاش‌های آن‌ها، مدیران الشبکه از صحبت و اظهارنظر درباره‌ی این موضوع خودداری کردند.

این خبرگزاری می‌گوید که سندی دیگر که به دست آن‌ها رسیده است نشان می‌دهد جلسه‌ی اضطراری دیگری در "ام تی ان" با حضور مدیران ارشد به چگونگی راه‌های خرید و ارسال تجهییزات لازم برای راه‌اندازی سرویس چندرسانه‌ای برگزار شده است و در گزارشی که ماه بعد در جلسه‌ی مدیران ارائه شده است، به تاخیر در ارسال به دلیل تحریم‌های آمریکا اشاره شده است.

پل نورمن، مدیرکل بخش منابع انسانی "ام تی ان" در بیانیه‌ای اعلام کرد:« ام تی ان همه‌ی این اتهامات برای زیرپاگذاشتن آگاهانه تحریم‌ها را رد می‌کند. ما همه‌ی تجهیزات خود را از شرکت‌های معتبر به شکل بی‌واسطه خریداری کرده و به همه‌ی قوانین و تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا پایبندیم.»

رویترز اما می‌گوید اسناد دیگری هم در دست دارند که نشان می‌دهد "ام تی ان" برای ارسال تجهییزات به دنبال "شرکت‌های پوششی" بوده و بارها در اسناد تصریح کرده است که برای نقل و انتقال خریدها با "مشکلات تحریم" روبرو هستند.

یک مقام سابق "ام تی ان" که خواست نامش فاش نشود می‌گوید "ام تی ان" برای راه‌اندازی "هرچه سریع‌تر" دیتا سنتر ایرانسل از سوی مقامات ایران تحت فشار بوده است.

بنا به این اسناد، شرکت‌های دیگری از جمله" زد تی ای" چین نیز آگاهانه در تلاش برای دور زدن تحریم‌ها و خرید و ارسال تجهییزات برای ایران بودند.

جزئیات نرخ تورم 25.9 درصدی به روایت مرکز آمار


خبرگزاری مهر: جزئیات نرخ تورم 25.9 درصدی - در دوازده ماهه منتهی به تیرماه امسال- به روایت مرکز آمار ایران منتشر شد.

در گزارش مرکز آمار ایران درباره شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در تیرماه 1391 آمده است: شاخص کل(بر مبنای 100=1381) در تیرماه سال 1391 عدد 462.5 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل 3.6 درصد افزایش داشته است.

سهم گروه عمده "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" از این افزایش ماهانه 56.6 درصد و سهم گروه "کالاهای غیرخوراکی و خدمات" 43.4 درصد می‌باشد. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل(تورم نقطه به نقطه) 26.2 درصد می‌باشد. درصد مقایسه با این رقم در خردادماه 1391 (26 درصد) کاهش یافته است.

در این گزارش می خوانیم: شاخص گروه عمده "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات"‌ در این ماه به رقم 637.8 رسید که نسبت به ماه قبل 5.7 درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص گروه اصلی "خوراکی‌ها" در ماه مورد بررسی به عدد 672.3 رسید که نسبت به ماه قبل 5.9 درصد افزایش نشان می دهد. شاخص گروه اصلی "خوراکی‌ها" نسبت به ماه مشابه سال قبل 44.8 درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم 12 ماهه این گروه 35.4 درصد است.

در گروه عمده "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" بیشترین افزایش ماهانه مربوط است به گروه "نان و غلات" با 10.2 درصد، گروه "شیر، پنیر و تخم مرغ" با 8 درصد ، گروه "میوه و خشکبار" با 7.5 درصد و گروه "گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آنها" با 6.5 درصد. شاخص گروه عمده "خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" نسبت به ماه مشابه سال قبل 43.6 درصد افزایش نشان می‌دهد و درصد تغییرات این گروه در 12 ماه منتهی به تیرماه 91 نسبت به دوره مشابه سال قبل 34 درصد است.

در گزارش مرکز آمار ایران تصریح شده است: شاخص گروه عمده "کالاهای غیرخوراکی و خدمات"‌ در تیرماه 91 به رقم 398.5 رسید که 2.5 درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می‌دهد.

بیشترین سهم از این افزایش به ترتیب مربوط است به گروه "مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها" با 47.7 درصد، گروه "بهداشت و درمان" با 14.5 درصد و گروه "کالاها و خدمات متفرقه" با 14.3 درصد.

میزان افزایش شاخص گروه عمده "کالاهای غیرخوراک و خدمات" نسبت به ماه مشابه سال قبل 17.9 درصد بوده است و نرخ تورم 12 ماه منتهی به تیرماه سال 1391 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 22 درصد است.

این در حالی است که بانک مرکزی نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به تیرماه را 22.4 درصد اعلام کرده بود.