۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۳, چهارشنبه

وخامت حال یک زندانی سیاسی زن در اوین

خبرگزاری هرانا - کبری بنازاده امیرخیزی زندانی سیاسی که اکنون در بند نسوان زندان اوین بسر می‌برد با وجود وخامت حال از امکانات پزشکی محروم می‌باشد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کبری بنازاده امیرخیزی در دی ماه سال ۱۳۸۷ زمانی که قصد داشت برای دیدار برادرشان بصورت قانونی به عراق سفر کنند، در فرودگاه بین المللی تهران بازداشت می‌شود. وی که در دادگاه انقلاب به ۵ سال زندان محکوم شده اکنون در شرایط بد جسمی بسر می‌برد و با وجودی که دوبار از ناحیه چشم تحت عمل جراحی قرار گرفته است، از بینایی کافی برخوردار نیست.

پیش‌تر برادر ایشان در گفتگو با رسانه‌های برون مرزی ابراز داشت، ماموران وزارت اطلاعات در بند ۲۰۹ با ضربه کابل بر صورت وی موجب خونریزی شبکیه چشم ایشان شدند.

کبری بنازاده امیرخیزی که حدود ۶۰ سال سن دارد و از ناحیه زانو، کمر و چشم ابراز ناراحتی می‌کند و مسئولین زندان از اقدامات درمانی شایسته تا کنون سرباز زده‌اند.

گفتنی‌ست باوجودی که حدود ۵۰ ماه از دوران محکومیت کبری بنازاده امیرخیزی می‌گذرد و ایشان از کهولت سن و دردهای مضمن رنج می‌برد، تاکنون مسئولین از اعطاء مرخصی استعلاجی به وی امتناع کرده‌اند.

تهدید اتمی؛ واکنش سفیر رژیم به اظهارات مقام روس

خبرگزاری مهر: سفیر ایران در روسیه گفت: سخنان نیکولای ماکاروف رئیس ستاد کل ارتش روسیه در مورد امکان تهدید امنیت روسیه از طرف ایران، باعث تعجب تهران شده است.

محمود رضا سجادی سفیر ایران در مسکو در گفتگو با خبرگزاری «روس بیزنس کنسالتینگ»، اعلام کرد : سخنان نیکولای ماکاروف رئیس ستاد کل روسیه در مورد امکان تهدید امنیت روسیه از طرف ایران باعث تعجب تهران شده است.

سفیر ایران گفت: «در واقع متأسفم که خطر واقعی برای امنیت روسیه از طرف ناتو با این تهدید ساختگی مقایسه می‌شود».

سجادی افزود: برغم تمام مساعی روسیه و آمادگی آن برای رفتن به پیشواز طرف مقابل، اعضای ناتو تلاش برای توسعه همکاری را نادیده میگیرند».

وی خاطر نشان کرد: «معرفی ایران دوست روسیه به عنوان یک دشمن باعث کاهش خطر ناتو برای آن نمیشود».

همچنین محمود رضا سجادی سفیر ایران در مسکو در گفت‌وگو با بلومبرگ تأکید کرد: اتحادیه اروپا با تهدید اعمال مجازاتهای نفتی در واقع سعی میکند با تفنگ بدون فشنگ ایران را تهدید کرده باشد.

وی افزود: «مجازاتهای نفتی اروپا علیه ایران در واقع دچار شکست میشود. برای مثال، یکی از کشورهای اروپایی دریافت کننده نفت ما در واقع این نفت را به عنوان قیمت پروژه های قبلاً اجرا شده در ایران دریافت میکند».

وی افزود: «اگر کشوری دوست دارد پروژه هایی را بطور رایگان عملی کند البته کار خودش است ولی از آنجا که این قراردادی است که قبلاً امضا شده بود پس اگر نفت نباشد تنها معنی آن عدم پرداخت در ازای پروژه خواهد بود». علاوه بر این، به گفته  سجادی، تولید نفت در جهان حد و حدود معینی دارد و «بازی با نفت میتواند برای اقتصاد اروپا خیلی خطرناک باشد».

شکنجۀ وحشیانه 6 زندانی سیاسی کرد در زندان ارومیه

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" 6 زندانی سیاسی کرد زندان ارومیه با دست بند و پابند و ضرب و شتم به اتاق  بازجویی برده شدند  و مورد شکنجه بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفتند.
روز چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه حوالی ساعت 09:00 صبح 6 زندانی سیاسی زندان ارومیه به اتاق بازجویی برده  شدند.4 تن از زندانیان سیاسی از رفتن به اتاق بازجویی و شکنجه خوداری کردند که متعاقب آن گارد زندان به آنها یورش برده و با ضرب و شتم وحشیانه و زدن دست بند و پابند آنها را به اتاق بازجویی منتقل کردند.
بازجویی و شکنجۀ این 6 زندانی سیاسی از ساعت 09:00 آغاز و تا ساعت 14:00 ادامه داشت پس از آن 5 زندانی به بند زندانیان سیاسی بازگردانده شدند و یکی از آنها به نام علی حسن اندی که در اثر شکنجه بدن وی دچار جراحات و کبودی شده بود به نقطۀ نامعلومی منتقل کردند.
اسامی زندانیان سیاسی کرد که مورد شکنجۀ وحشیانۀ جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات برای  چندین ساعت قرار گرفته بودند به قرار زیر می باشد: 
1-زندانی سیاسی علی احمد سلیمان 35 ساله که به مدت 6 سال در زندان ارومیه زندانی می باشد.این زندانی از رفتن به اتاق بازجویی و شکنجه امتناع ورزیده بود.
2- زندانی سیاسی جهانگیر بادو زاده 47 ساله محکوم به 20 سال زندان و 9 سال است که در زندان ارومیه زندانی است.او از رفتن به اتاق بازجویی و شکنجه خوداری کرده بود که مورد ضرب و شتم وحشیانه گارد قرار گرفت.
3- علی حسین اندی 25 ساله محکوم به 5 سال زندان و 4 سال است که زندانی می باشد.این زندانی سیاسی همانند سه همبندی دیگرخود از رفتن به اتاق بازجویی و شکنجه خوداری کرده بود که مورد شکنجه های وحشیانه قرار گرفت.
4-ناصر جعفری 22 ساله و به 12 ماه زندان محکوم شده است و 8 ماه است که در زندان بسر می برد.این زندانی از رفتن به اتاق بازجویی و شکنجه خوداری نمود که مورد شکنجۀ گارد زندان و بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفت
5- سید جمال محمدی 37 ساله محکوم به 4 سال زندان  می باشد.
6- جمیل رشیدی 40 ساله محکوم به 18 ماه زندان و 6 ماه است که در زندان ارومیه زندانی است
شکنجه و بازجویی 6 زندانی سیاسی فوق بدلایل واهی و دروغین داشتن ارتباط با بیرون از زندان،تبلیغ در درون زندان و برگزاری جلسه در زندان می باشد. زندانیان سیاسی ارومیه بطور مدام مورد بازجویی و شکنجه در زندان ارومیه قرار می گیرند 
سیاست اعدام زندانیان سیاسی و اعدامهای گروهی ،سرکوب خونین مردم ایران و شکنجۀ زندانیان سیاسی در زندانها توسط آخوند علی خامنه ای ولی فقیه رژیم تعیین  می شود و توسط  آخوند صادق لاریجانی میر غضب و منصوب وی در قوۀ قضاییه و وزارت اطلاعات به اجرا گذاشته می شود.فردی که خود را علیرضا می نامد از بازجویان وشکنجه گران وزارت اطلاعات است که در زندان ارومیه مستقر است و بطور مستمر زندانیان سیاسی این بند را مورد بازجویی،ضرب و شتم وشکنجۀ روحی  قرار می دهد و در موارد متعددی آنها را به سلولهای انفرادی منتقل می کند و در  مواردی هم اقدام به تبعید آنها به سایر استانهای کشور می نماید . 
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،بازجویی ، شکنجۀ جسمی و روحی ، توهین و تهدید زندانیان سیاسی توسط بازجویان وزارت اطلاعات را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پروندۀ جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه آخوند علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.

13 اردیبهشت 1391 برابر با 2 می 2012

گزارش فوق  به سازمانهای زیر ارسال  گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

خروج ناگهانی500هزار نفر از بازار کار


خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: با وجود ادعای دولت در ایجاد 4.1 میلیون فرصت جدید شغلی در سال‌های 89 و 90، در این مدت از جمعیت فعال و شاغل کشور 500 هزار نفر کاسته شد که با نسخه دولت در اشتغال‌زایی میلیونی تناقض دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، با وجود ادعای دولت در مورد ایجاد 1 میلیون و 600 هزار فرصت جدید شغلی در سال 89 و همچنین 2 میلیون و 500 هزار فرصت جدید دیگر در سال 90؛ آمارها در این بخش چیز دیگری را نشان می دهند.

بر پایه این گزارش، در صورت تحقق اشتغال زایی میلیونی در کشور و ایجاد 4 میلیون و 100 هزار فرصت جدید در 2 سال گذشته؛ هم اکنون نرخ بیکاری کشور باید به طرز چشمگیری کاهش می یافت که بررسی آمارهای مربوط به نرخ بیکاری در سالهای گذشته چنین چیزی را نشان نمی دهد و حتی نرخ بیکاری سال گذشته نسبت به سال 88 به میزان 4 دهم درصد نیز بیشتر شده است.

آمارها چه می‌ گویند؟

با اینکه دولت پس از انتقادات و تردیدهای فراوانی که در مورد ایجاد 1 میلیون و 600 هزار فرصت جدید شغلی در سال 89 از سوی بازار کار و همچنین مجلس مطرح شده بود، وعده ارائه مستنداتی را در رابطه با چگونگی تحقق مشاغل میلیونی جدید داده بود؛ اما این مهم همچنان در حد وعده باقی ماند.

کوروش پرند معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته گذشته اعلام کرده بود که وضعیت بیکاری و جمعیت بالای متقاضی کار در کشور تا سال 94 نیز ادامه خواهد یافت.

پیش تر یکی دیگر از مقامات این وزارتخانه، ایجاد شرایط نامساعد بیکاری در کشور را به افزایش یکباره جمعیت و انفجار تولدها در دهه 60 مرتبط دانسته و عنوان کرده بود: به دلیل ورود جوانان به دانشگاه ها و همچنین تاخیر در سن ازدواج، هم اکنون جمعیت بیکاری که باید تاکنون تعیین تکلیف می شد، چندسال با تاخیر متقاضی کار می شوند و این موضوع باعث بروز مشکلاتی برای پاسخگویی به نیازهای اشتغالی جوانان شده است.

اعتبارسنجی، پاسخ دولت به منتقدان

برای سال گذشته نیز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود که طرح اعتبارسنجی و بررسی مستندات ایجاد 2 میلیون و 500 هزار فرصت جدید شغلی در استان ها را برای شفاف سازی در این بخش اجرا خواهد کرد.

هرچند گفته می شود که این طرح از پاییز سال گذشته و پس از ایجاد سامانه ملی رصد دنبال شده است، اما نتایج حاصل از بررسی ها و اقدامات دولت در این بخش پس از گذشته 44 روز از سال جدید نیز ارائه نشد.

مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بودند که استانها موظف شده اند اطلاعات و سوابق مربوط به اشتغال‌زایی در هر استان و مستندات آن را برای بررسی نهایی در سامانه رصد درج کنند که حال پس از گذشت ماه ها خبری از نتایج آن در دست نیست.

تاخیر 44 روزه در گزارش دهی

آنها وعده کرده بودند که آمارهای مربوط به عملکرد اشتغال‌زایی سال گذشته را در بهمن ماه و یا اسفند 90 و پس از برگزاری نشست شورای عالی اشتغال به اطلاع عموم مردم خواهند رساند.

به نظر می رسد دولت تصمیم گرفته است تا آمارهای مربوط به عملکرد اشتغال زایی خود را در سال گذشته که بازار کار، مجلس و خانواده ها تشنه شنیدن آن و بررسی مستندات بودند را راهی بایگانی کند.

عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته گذشته پیرامون زمان ارائه مستندات مربوط به پرونده ایجاد 2 میلیون و 500 هزار فرصت جدید شغلی در سال90، گفته است: آمارها باید از سوی مرکز آمار ایران اعلام شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزوده است: برای سال جاری نیز معتقدم دولت باید تمام توان و تلاش خود را به کار گیرد اما نیازی به اعلام آمار و عدد نمی بینم، مگر اینکه سایر مقامات دولتی و یا رئیس جمهور بخواهد در اینباره تصمیم دیگری بگیرد.

جدول 6 ساله جمعیت فعال، شاغل و بیکار کشور

نرخ بیکاری     جمعیت بیکار (میلیون نفر)     جمعیت شاغل (میلیون نفر)    جمعیت فعال (میلیون نفر)      سال
11.2      2.6      20.8      23.4      1385
10.5      2.5      21      23.5      1386
10.4      2.4      20.5      22.9      1387
11.9      2.8      21      23.8      1388
13.5      3.2      20.6      23.8      1389
12.3      2.8      20.5      23.3      1390
نگاهی به جدول جمعیت شاغل و بیکار کشور به ویژه پس از سال 88 که دولت طرحهای اشتغال زایی میلیونی خود را ارائه کرد، نشان می دهد که جمعیت شاغل از 21 میلیون سال 88 به 20 میلیون و 500 هزار نفر در سال 90 کاهش یافته است که نه تنها نشانی از رشد اشتغال در جامعه به واسطه اقدامات دولت را به همراه ندارد؛ بلکه بر ریزش نیروی کار نیز تاکید می کند.

هرچند مقامات دولتی در این باره دلایل دیگری را مطرح می کنند ولی این موضوع می تواند بیانگر این مطلب باشد که در سالهای اخیر میزان خروج و ریزش نیروی کار از بنگاهها افزایش یافته تا جایی که اقدامات دولت در ایجاد فرصتهای جدید شغلی را نیز تحت الشعاع قرار داده است.

اخراج از بنگاه‌ها شتاب گرفت

به عبارتی، به هر میزان که دولت توانسته است اشتغال جدید ایجاد کند، میزان شاغلان کل کشور کاهش یافته است که نشان می دهد سرعت خروج و ریزش نیروی کار در بنگاه ها بیش از اشتغال زایی جدید است و دولت حتی نتوانسته است در بخش حفظ اشتغال موجود نیز عملکرد مناسبی داشته باشد که بعد از آن بخواهیم امیدوار باشیم میلیونها فرصت جدید شغلی نیز ایجاد و به آمارها اضافه شود.

دولتی ها یکی از دلایل کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در سال گذشته را امکان تصمیم کارجویان به ادامه تحصیل و یا افزایش تمایل زنان به خانه داری به جای جستجو در بازار کار تلقی می کنند و معتقدند کل جمعیت فعالی که از آمارها خارج شده اند، تصمیماتی از این دست گرفته اند.

اگرچه می توان این موارد را برخی از دلایل کاهش مشارکت اقتصادی کارجویان و جمعیت فعال تلقی کرد، اما قطعا دلیل اصلی نخواهد بود و باید کاهش نرخ مشارکت اقتصادی را به دلایلی از جمله ناامید شدن کارجویان در ورود به بازار کار و یا منفعل شدن در این بخش تلقی کرد.

ماجرای اختلاس ۳۰ هزار میلیاردی بانک مسکن


سحام نیوز: مناظره انتخاباتی محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس و مهدی کوچک زاده عضو جبهه پایداری با حاشیه های جالبی همراه بود.
به گزارش مهر مناظره امروز انتخاباتی میان محمدرضا باهنر نماینده جبهه متحد و مهدی کوچک زاده نماینده جبهه پایداری با حاشیه های جالبی همراه بود که اول با تعارف و خوش و بش شروع شد اما در انتها به بگو و مگوهای لفظی. در ادامه به برخی از حاشیه های این نشست اشاره می شود.
در ابتدای این مناظره کوچک زاده ابزار امیدواری کرد که حرمت استاد خود در سیاست را نگه دارد؛ چراکه درس هاس زیادی در باب سیاست در این چند سال از او یاد گرفته است.
غبطه‌های باهنر این بار به کوچک زاده
باهنر نیز در ابتدای صحبت های خود در جواب تعارف های کوچک زاده گفت:۸ سال است با آقای کوچک زاده کار می کنیم و بجز ذکر خیر از ایشان چیزی ندیدیم.من همیشه به تدین و غیرت دینی کوچک زاده غبطه می خورم و دلم می خواهد من هم در این سطوح پیش برم.
ما کی باشیم باهنر را اصولگرا ندانیم
سپس کوچک زاده با بیان اینکه دوستان جبهه متحد فکر می کنند ما آنها را اصولگرا نمی دانیم گفت: ما کی باشیم که بگوییم باهنر اصولگرا نیست.
دعای کوچک زاده برای دولت
در ادامه این مناظره کوچک زاده شروع به طرفداری از دولت و احمدی نژاد کرد و گفت: احمدی نژاد یک سرباز جبهه فقر بود که از مردم رای گرفت اما با او چه کردند؟ خدا کند یکسال و نیم آخر عمر دولت چرخ هایش خوب باز شود و بر روی باند به سلامت فرود آید.
اگر ما وارد مجلس شویم دولت و مجلس یک تیم می شوند
در بخشی از این نشست کوچک زاده با اشاره به رابطه دولت و مجلس هنگامی که می خواست رابطه این دو قوه را با تیم استقلال و پیروزی تشابه دهد، گفت: دولت و مجلس مثل پرسپولس و تاج هستند که با خنده دانشجویان و هو کردن برخی از آنان مواجه شد.
کوچک زاده گفت: اگر ما وارد مجلس شویم همراه دولت و جزء یک تیم خواهیم بود.
در ادامه باهنر در بخشی از سخنان خود در مورد رابطه اش با دولت گفت: در مجلس هفتم به من می گفتند وکیل الدوله که کوچک زاده در جواب باهنر واکنش نشان داد و گفت: واقعاً!
یواشکی می گویم خبرنگاران نشنوند…
باهنر همچنین با اشاره به انتساب مرتضوی به عنوان رئیس سازمان تامین اجتماعی و اینکه مرتضوی با این پست هیچ تناسبی ندارد گفت: یواشکی می گویم خبرنگاران نشنوند: صندوق تامین اجتماعی ما ورشکسته است.
سپس کوچک زاده در واکنش به این صحبت باهنر گفت: آیا انتساب رحمانی فضلی به عنوان رئیس دیوان محاسبات که جغرافیا خوانده خیلی تناسب دارد؟! تنها ویژگی اش این است که ۲۰ سال است که وردست آقای لاریجانی بوده است.
اگر مجلس بعدی دست همین نمایندگان باشد دولت را به خاک و خون می کشند
کوچک زاده در انتقاد از هیات رئیسه مجلس خطاب به باهنر گفت: اینها که همه وقت مجلس را صرف کارهای بیهوده سیاسی کرده اند و من و آقای حسینیان و رسایی هروقت می خواستیم صحبت کنیم همین آقایان نمی گذاشتند، اگر تصویر من را در رسانه ها ببینید دائما دارم به باهنر می گویم چرا نمی گذاری من حرف بزنم. اگر در مجلس بعدی هم دست این آقایان بروند دولت را به خاک و خون خواهند کشید.
اگر اولویت سال مسائل اقتصادی است امثال توکلی نباید به مجلس بروند
همچنین کوچک زاده با بیان اینکه اگر اولویت سال مسائل اقتصادی است کسانیکه در قالب آزادی و حریت جلوی کارهای دولت سنگ اندازی کردند نباید وارد مجلس بعدی شوند گفت: امثال آقای توکلی که با شعار حریت برای دولت سنگ تراشی کردند نباید به دوره بعدی بروند و کاش به جای باهنر توکلی اینجا بود.
همچنین کوچک زاده گفت: اقتصاد دان جبهه متحد اولویت اقتصادی اش طرح دوفوریتی طرح سوال از رئیس جمهور بود آیا با این اقتصاددان ها می شود مشکل اصلی کشور که اقتصاد هست را حل کرد؟
هیچ نتیجه ای از پرونده اختلاس ۳ هزار میلیاردی بیرون نمی آید
باهنر در ادامه این مناظره در مورد اختلاس ۳ هزار میلیاردی اخیر از کوچک زاده پرسید که کوچک زاده واکنش نشان داد و گفت دروغ می گویی. این قضیه سیاسی است .شما که جز رجال سیاسی هستید آیا از سال ۸۰ هیچ مفسده سیاسی دیگری نبود که به این شکل مطرحش کنید؟ آیا نتیجه ای از توی آن در می آید بایستید و ببینید.
پول اختلاس ۳۰ هزار میلیاردی بانک مسکن تبدیل به مسکن مهر شده
وی همچنین در مورد اختلاس ۳۰ هزار میلیارد بانک مسکن گفت: این پول کجا رفته رفته به بازار و وارد دلالی شده ؟ تبدیل به ساختمان شده پس این مسکن مهرچیست؟
می خواهم دنبال دو تا رای حلال بروم
در ادامه این مناظره باهنر با بیان اینکه من یک برنامه انتخاباتی در رودهن دارم میز مناظره را ترک کرد اما موقعی که با اعتراض دانشجویان مواجه شد گفت: می خواهم بروم دنبال دو تا رای حلال .اینجا دیگر نظرها نسبت به من و کوچک زاده تغییری نمی کند و شما حتما تا الان تصمیم تان را گرفته اید که به کداممان رای بدهید.
در ادامه کوچک زاده که یک طرفه جلسه را به نفع خود هدایت می کرد با اشاره به اتهماماتی که توسط برخی افراد به مرتضوی زده شده بود گفت: اگر به این روش ادامه دهیم می شود همه را فاسد کرد. مثلا در مورد رحیمی که آیا رئیس فساد خانه فاطمی هست یا نه، یا توکلی در شهرک غرب زمین گرفته یا نه.
کوچک زاده که اتهامات مختلفی را علیه سایر نمایندگان رقیب خو مطرح می کرد سپس بلافاصله گفت: اما اگر اهل ولایت هستید تا زمانیکه چیزی ثابت نشده اگر درست هم باشد نباید بگویید.

دولت اموال مردم را به خودشان چند برابر قيمت می‌فروشد



ایلنا: نماینده ارومیه در مورد حذف سهميه بنزین ۱۰۰ تومانی که قرار است خردادماه انجام شود، بیان کرد: حامل‌های انرژی برای مردم است و درست نیست که اموال مردم را چند برابر بیشتر، به خود مردم بفروش برسانند. 

حجت السلام سید سلمان ذاکر در گفتگو با خبرنگار ایلنا، تصریح کرد: به نظر من دولت از این موضوع که حامل‌های انرژی مال خود مردم است غافل است و به همين دليل فروش این حامل‌ها به چند برابر قیمت به خود مردم خارج شدن از مهر و محبت مردم از سوي دولت مهرورز می‌باشد. 

نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: دولت هر تغییری را که بخواهد دراجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها انجام دهد باید مجوز مجلس را اخذ کرده باشد. 

وی با بیان اینکه رئیس دولت نباید فراموش کند که قانون هدفمندی یارانه‌ها را نمایندگان مجلس تصویب کرده‌اند، گفت: احمدی‌نژاد اگر بخواهد در هر زمینه‌ای در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تغییراتی دهد باید از نمایندگان و مجلس مجوز اخذ کند. 

وی در ادامه بیان کرد: دولت باید اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را طی ۵ سال و با شیب ملایم اجرا کند. 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حرکت دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها خارج از روال اقتصادی کشور است. 

فقیرها فقیرتر و پولدارهای ایران ثروتمند تر شدند



وضعیت توزیع ثروت و فقر در ایران 
فقیرها فقیرتر و پولدارهای ایران ثروتمند تر شدند
همشهری آنلاین: بانک مرکزی اعلام کرد: سهم ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین خانوارها در سال 1389 به 13.1 برابر رسیده که در مقایسه با سال‌های قبل ( از سال 1361 به بعد) کمترین میزان است.

بررسی‌‌های بانک مرکزی از شاخص‌‌های نابرابری توزیع درآمد در مناطق شهری ایران حاکی از بهبود شرایط در کشور طی سال‌های اخیر است.

براساس گزارش اداره تحقیقات و مطالعات آماری بانک مرکزی، ضریب جینی همراه با نوساناتی از 0.4023 واحد در سال 1384 به 0.3813 واحد در سال 1389 رسیده که کمترین میزان از سال 1361 به بعد بوده است.

سهم ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین خانوارها نیز در سال 1389 به 13.1 برابر رسیده است که در مقایسه با سال‌های قبل ( از سال 1361 به بعد) کمترین میزان است.

همچنین براساس گزارش مرکز آمار ایران، ضریب جینی در مناطق شهری و روستایی از 0.4061 و 0.3896 در سال 1384 به ترتیب به 0.3893 و 0.3824 درسال 1388 رسیده که حاکی از بهبود وضعیت توزیع درآمد است.

در همین حال، مجموع هزینه ناخالص خانوار در مناطق شهری در سال 1389 با 4/11 درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن به 7/141 میلیون ریال (ماهانه11805هزار ریال) رسیده است.

در این سال هزینه ناخالص تمامی دهک‌ها به استثنای دهک دهم بیش از نرخ تورم افزایش داشته‌اند به نحوی که افزایش هزینه‌های دهک‌های اول تا هفتم بین 13.9 تا 15.6 درصد، دهک‌های هشتم و نهم در حدود تورم و دهک دهم کمتر از تورم افزایش یافته است.

استانداری کردستان: قاچاق تنها فرصت شغلی مرزنشینان


آژانس خبری موکریان 
سرویس اجتماعی 

نماینده استانداری کردستان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: تا زمانی که زمینه های ایجاد اشتغال پایدار در شهرهای مرزی فراهم نشود نمی توان از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کرد. 

به گزارش آژانس خبری موکریان و به نقل از منابع آگاه ، احدالله دارابی شامگاه دوشنبه در نشست اعضای کمیته فرهنگی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار داشت: در حال حاضر شهرهای مرزنشین از وجود واحدهای تولیدی و صنعتی بی بهره هستند و قاچاق کالا و ارز تنها فرصت شغلی مرزنشینان است. 

وی افزود: اگر برای جلوگیری از قاچاق کالا در مرزها نیروهای انتظامی و مرزبانان 10 برابر بیشتر از نیروهای موجود شوند و خانواده ها همچنان بیکار باشند نمی توان به آنها گفت قاچاق نکنند و جلوی این پدیده را گرفت.

نماینده استانداری کردستان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ادامه داد: تا زمینه های اقتصادی در کردستان تامین نشود و خانواده های نیازمند امرار معاشی متناسب با یک زندگی متوسط نداشته باشند نمی توان از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کرد. دارابی یادآور شد: در حال حاضر هفت هزار خودرو در کردستان در زمینه قاچاق کالا فعالیت دارند و نمی توان با برخورد با این تعداد از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کرد چرا که برخورد راه حل مبارزه با قاچاق نیست. 

وی با تاکید بر اینکه مشکل قاچاق را باید ریشه ای حل کرد، گفت: تنها شناسایی ریشه های این پدیده کافی نیست و باید راه حل های مناسبی برای بهبود وضعیت اقتصادی مرزنشینان فراهم کرد تا کاهش قاچاق را شاهد باشیم.

نماینده استانداری کردستان در پایان گفت: تا زمانی که واحدهای تولیدی، صنعتی و بخش کشاورزی در شهرهای مرزی کشور راه اندازی نشوند و زمینه های تحول اقتصادی در منطقه فراهم نشود نمی توان با انجام کارهای فرهنگی در قالب آموزش و پخش بروشور از قاچاق کالا و ارز جلوگیری کرد.

خروج 770 میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات



نگاهی به آمارهای رسمی از خروج بیش از 770 میلیارد دلار ارز از کشور طی 31 سال گذشته درپی تشدید واردات بی رویه خبر می دهد.

به گزارش فارس، درحالی سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" را پشت سر می گذرانیم که به تازگی دولت طی مصوبه ای اجازه واردات 24 میلیارد دلاری را که 10 میلیارد دلار آن مواد غذایی و کالاهای اساسی مصرفی است، داده است.

این در حالی است که اقتصاددانان و کارشناسان بزرگترین مانع رونق تولید ملی را واردات بی رویه کالاهای مصرفی می دانند، ضمن اینکه در کنار واردات رسمی این کالاها، قاچاق نیز به شکل گسترده تری هر روز به تولید ضربه می زند.

این مسائل بهانه ای شد تا نگاهی گذرا داشته باشیم به ارزش واردات به کشور طی سالهای گذشته که به دلیل امکان دسترسی‌ منابع، به آمار 31 سال اخیر اشاره کردیم.

بر اساس آمار رسمی گمرک و بانک مرکزی، طی سالهای 61 تا 90 بیش از 770 میلیارد دلار ارز به دلیل واردات از کشور خارج شده است که این رقم به ویژه در سالهای 83 تا 90 تشدید شده است.

بر اساس این گزارش، طی سال 1360 تا 1365 بیش از 67 میلیارد و 312 میلیون دلار کالا از کشور خارج شده و از سالهای 66 تا 70 نیز شاهد واردات 78 میلیارد و 759 میلیون دلاری بودیم که این رقم طی سالهای 71 تا 75 به بیش از 88 میلیارد دلار افزایش یافت.

به گزارش فارس، مجموع ارزش واردات به کشور طی سالهای 76 تا 80 بیش از 73 میلیارد و 175 میلیون دلار بوده است که در این سالها واردات بین 12 تا 17 میلیارد دلار در نوسان بوده است.

این در حالی است که واردات در 5 سال بعدی یعنی از سال 81 تا 85 به بیش از 165 میلیارد و 233 میلیون دلار رسد که در مقایسه با 5 سال قبل از آن 2.2 برابر شده است. طی سالهای 81 تا 85 ارزش واردات از 22 میلیارد دلار تا 41 میلیارد دلار نوسان داشته است.

این گزارش حاکی است: ارزش واردات در پنج ساله پایانی یعنی سالهای 86 تا 90 رشد شدید داشته و به 286 میلیارد دلار رسید. واردات به کشور از سال 86 تا 90 از 48 میلیارد دلار تا 64 میلیارد دلار بوده است.

نمایشگاه هنر باستان ایران در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا



ایلنا: هنر ایران باستان توسط دو ایرانی و با همکاری موسسه ایرانیکا و چند شرکت دیگر، برای دانشجویان دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا به نمایش گذاشته شد. 

به گزارش خبرنگار ایلنا، نمایشگاه آثار هنر ایران باستان که آثار آن بامسئولیت عباس دانشوری و مرجان عسگری در دانشگاه کالیفرنیای لس آنجلس به نمایش گذاشته شده، قرار است تا 9 می 2012 (20 اردیبهشت) برای علاقه‌مندان به هنر ایران باستان در معرض دید قرار گیرد. 

در این نمایشگاه که آثار و اشیای مربوط به 5 هزار سال قبل از میلاد تا اواخر دوره ساسانیان را شامل می‌شود، موسسه ایرانیکا، شرکت ایروین و شرکت کوستا مسا کالیفرنیا در ارائه این آثار همکاری داشته‌اند. 

این آثار و اشیای تاریخی ایران باستان در گالری هنرهای زیبای دانشگاه کالیفرنیا برای علاقه مندان به هنر ایران ارائه خواهد شد.

آمارهای تکان ‌دهنده از وضعیت تولید ملی


آمارهای تکان‌دهنده از وضعیت تولید ملی: ورشکستگی ۳۰۰ واحد در یک سال؛ شناسایی ۲۷۰۰ واحد بحرانی 

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور از اخراج بیش از ۱۲ درصد کارگران پیمانی از واحدهای بزرگ تولیدی در سال ۹۰ خبر داد.

فتح الله بیات در گفت و گو با ایلنا از افزایش تعداد واحدهای بحرانی در کشور خبر داد و گفت: طی یک سال گذشته بیش از دو هزار و ۷۰۰ واحد بحرانی در کل کشور شناسایی شده‌اند.

او در ادامه تصریح کرد: به دلیل عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی طی یک سال گذشته ۳۰۰ واحد تولیدی ورشکست شده‌اند.

او با بیان این که کارگران قراردادی و پیمانی در کشور اکثرا از نسل جوان با مشکلات اقتصادی و معیشتی فراوان هستند، افزود: با توجه به تورم رو به افزایش در کشور، شورای عالی کار باید سیاست‌هایی را اتخاذ کند که توان خرید کارگران بخصوص کارگران قراردادی و پیمانی افزایش یابد.

بیات، با تاکید بر اینکه متاسفانه حمایت‌ها از جامعه کارگری نا‌مطلوب است، گفت: نه کارت اعتباری که وعده شده بود به دست کارگران رسید و نه بخش عظیمی از کارگران از سهام عدالت برخوردار شدند.

تشدید تحریم‌های آمریکا علیه رژیمهای ایران و سوریه


رئیس جمهور آمریکا با امضای دستور اجرایی تحریم‌ها علیه رژیمهای ایران و سوریه را تشدید بخشید.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری آمریکایی "آسوشیتدپرس"، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا دستور داد مجازات‌ها علیه نهادها و افرادی که از اجرای تحریم‌ها علیه ایران و سوریه طفره می‌روند تشدید شود.

اوباما روز سه‌شنبه اعمال این مجازات‌ها را طی دستوری اجرایی امضا کرد. دولت آمریکا اعلام کرد که این اقدام را در پاسخ به تلاش ایران و سوریه برای دور زدن عواقب تحریم‌های آمریکا انجام داده است.

این دستور اجرایی به وزارت خزانه داری آمریکا این قابلیت را می‌دهد که آشکارا شرکت‌ها و افراد خارجی را که این گونه اقدامات انجام می‌دهند را شناسایی کند. تحریم های جدید، این شرکت‌ها و افراد را از دسترسی به سیستم‌های تجاری و مالی آمریکا محروم می‌کند.

دولت آمریکا اعلام کرده است که آمریکا و دیگر کشورها فشارها علیه ایران و سوریه تشدیده بخشیده اند اما این دو کشور به دنبال موسسات غیر بانکی و دیگر روش‌ها برای انتقال پول و پرداخت‌ها است.

حمله نیروی انتظامی به تجمع کارگران در سنندج


همزمان با فرا رسیدن روز جهانی کارگر، کارگران در شهر سنندج استان کردستان دست به تجمع زدند، اما این تجمع با حضور ماموران امنیتی و نیروهای انتظامی و لباس شخصی به تشنج کشیده شد.

یک فعال کارگری در سنندج که نخواست نامش فاش شود به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "درخواست مجوز ما برای تجمع، مورد موافقت قرار نگرفت، به همین منظور امروز (اول ماه مه) کارگران به همراه خانواده‌هایشان در یکی از خیابان‌های شهر تجمع کردند، اما ماموران نیرو انتظامی و لباس شخصی با گاز فلفل و باتوم به تجمع کنندگان حمله کردند."

به گفته این فعال کارگری، این کارگران سپس به منطقه دیگری رفتند و در آنجا نیز نیروهای امنیتی اجازه تجمع به آنها ندادند و "با حمله به آنها حدود چهار یا پنج نفر از کارگران را بازداشت کردند به مکان نامعلومی بردند."

به گفته این فعال کارگری، بعضی از کارگران نیز در اثر حمله نیروی انتظامی مضروب شدند.

به گزارش‌ بی بی سی، فضای شهر امنیتی است و ماموران انتظامی و لباس شخصی در سطح شهر حضور گسترده دارند.

فعال کارگری مورد اشاره همچنین گفت: "در بعضی از محلات که درگیری در آنها اتفاق افتاده است، ماموران به محض اینکه جوانی از خانه بیرون می‌آید، او را بازداشت می‌کنند."

یک زندانی سیاسی در هشتمین روز اعتصاب غذا


خبرگزاری هرانا - محمد علی عبدلی شهروند شیرازی و زندانی سیاسی پیشین که اکنون در زندان عادل عاباد شیراز بسر می‌برد، در اعتراض به بازداشت غیر قانونی خود دست به اعتصاب غذا زده و اکنون در هشتمین روز اعتصاب غذا بسر می‌برد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد علی عبدلی زندانی سیاسی پیشین در اعتراض به آنچه آن را بازداشت نا‌عادلانه خود خوانده، دست به اعتصاب غذا زده و اکنون در هشتمین روز اعتصاب غذای خود بسر می‌برد. محمد علی عبدلی، که در وقایع پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ بازداشت شده و پس از طی دوران محکومیت خود از زندان آزاد شده بود، درپی مراجعه به دادسرای ناحیه ۲ شیراز جهت پیگیری پرونده قضایی که در آن نقش شاکی پرونده را ایفا می‌کرد، بازداشت و به زندان عادل عاباد شیراز منتقل شده است.

هدفمندی یارانه‌ها کلید تعطیلی کارخانه‌ها بود


ایلنا: دبیر کل خانه کارگر در میزگرد مشترک با اسدالله بادامچیان به بررسی مسائل مختلف از جمله مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها پرداخت. 

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محجوب در مورد در راس امور بودن مجلس گفت: هر ستمگری ظلم خود به مردم را از مجلس آغاز می‌کند و این مساله در زمان قاجار و پهلوی اینگونه بود و بسیاری از قدرتمندان می‌خواستند قدرت مجلس را از آن بگیرند. 

وی افزود: اینکه مجلس در راس امور است امری واضح و روشن است و مبارزه نمایندگان همواره با سلطه دیگران و تابعیت آن‌ها بوده است و بعد از انقلاب حرف این بود که ما به ساختار نظام مشروطه یعنی مجلس به عنوان نماد حکومت دسته جمعی بازگردیم، که با این نگاه مصادیق تعریف شده برای در راس امور بودن مجلس قابل تشخیص است. 

علیرضا محجوب در ادامه این نشست درخصوص تغییرات پی در پی مدیریتی در سازمان تامین اجتماعی گفت: این تغییرات پی در پی به بخش کارگری صدمه زده است و من در مورد این مساله از وزیر کار سوال کردم که پاسخ این سوالات قانع کننده نبود و اگر هیات رئیسه شتاب کند در صحن مطرح می‌شود. 

وی در مورد استیضاح وزیر کار گفت: بیشتر استیضاح‌های مجلس به دلیل عدم کار تشکیلاتی به فرجام نمی‌رسد و با انجام مذاکرات و صحبت تمام می‌شود، اما اگر مجلس پیش از استیضاح مذاکره کند و در صورت عدم قانع شدن استیضاح کند مماشات نمی‌شود. 

علیرضا محجوب در پاسخ به سوال دیگری در مورد علت عدم تشکیل سندیکا‌های کارگری گفت: در قانون اساسی سندیکا، انجمن صنفی ترجمه شده است و در ۵ سال اخیر بیشترین تشکل‌های ایجاد شده در کشور انجمن‌های صنفی هستند و مجموع این انجمن‌ها که نماینده کارگران هستند از ۵ هزار تجاوز می‌کند. 

وی یادآور شد: با این همه برخی واحدهای بزرگ صنعتی از جمله ایران خودرو تن به تشکیل انجمن صنفی نمی‌دهند، که درباره این مساله و مسائل دیگر از ایران خودرو تحقیق و تفحص کردیم که دو ماه است که منتظر رای گیری در صحن است. 

دبیر کل خانه کارگر با اشاره به اهمیت نهادهای اجتماعی در جامعه گفت: تشکل باید آزاد باشد نه اینکه با تصویب قوانین سخت گیرانه بخشی از آن را به دولت یا وزارتخانه‌ای وصل کنیم، چرا که آن‌ها می‌خواهند کار خیر و مفید انجام دهند و از سوی دیگر کمترین سوء استفاده نیز در همین تشکل‌ها رخ می‌دهد. 

علیرضا محجوب در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها، گفت: پرداختن به این بخش کمی دیر شده است، چرا که ما از این مساله عبور کردیم و در حال حاضر فرا‌تر از این وضعیت قرار داریم. 

وی افزود: شاید اگر این بحث اول انقلاب انجام می‌شد برایش دست می‌زدند و هورا می‌کشیدند، اما این موضوعات و طرح آن‌ها تنش ایجاد می‌کند. 

دبیر کل خانه کارگر ادامه داد: فکر نمی‌کنم محوریت بودن موضوع فساد در این بخش شایسته نهاد دانشگاه باشد، چرا که دانشگاه ما پاک‌تر از برخی نهادهای دیگر است که این تفکیک در آن‌ها انجام شده است، البته باید گفت تعریف امکانات مساوی می‌تواند راه‌های مناسبتری داشته باشد، اما در این موقعیت طرح تفکیک جنسیتی را درست نمی‌دانم. 

وی ادامه داد: من دانشگاه را بدون مشکل خاصی می‌بینم ولی اگر بخواهیم ذره بین بگذاریم شاید مواردی وجود داشته باشد که برای رفع آن‌ها می‌توان دانشگاه‌های جنسیتی مثل دانشگاه الزهرا ساخت. 

دبیر کل خانه کارگر در ادامه این نشست درباره اهمیت استقلال مجلس گفت: دولت می‌کوشید در بعضی موارد مجلس را مطیع خود کند، اما استقلال مجلس نباید خدشه دار شود. 

وی با اشاره به جریان استیضاح وزیر کار و پس گرفتن امضای نمایندگان گفت: استیضاح کنندگان حق دارند امضای خود را پس بگیرند، اما برداشت این بود که نظر آن‌ها تامین می‌شود که این گونه نشد و وعده‌ای که به آن‌ها داده شده بود انجام نشد که البته در این موارد تضمینی وجود ندارد. 

وی تاکید کرد: در دو مجلس اخیر کوشش بر این بود که قوانین به صورت گزینشی اجرا شود، اما دولت نمی‌تواند قوانین ابلاغ شده از شورای نگهبان را اجرایی نکند و این مساله نص صریح نامه آیت الله جنتی به آقای احمدی‌نژاد بود. 

محجوب در پاسخ به سوالی در مورد شرایط فعلی اصلاح طلبان در مجلس گفت: من سخنگوی هیچ جریان و گروه سیاسی نیستم. در این مجلس رئیس فراکسیون اقلیت آقای هاشمیان بود که به دلیل شرایط سنی نامزد نشد و دبیر آن هم آقای تابش بود که برای مجلس نهم انتخاب شده‌اند، بنابراین اینکه بگوییم این جریان تمام شده است تعریف درستی نیست، اما اینکه از تعداد نامزدهای این جریان سیاسی در مرحله احراز صلاحیت‌ها کاسته شده است بحث دیگری است.

محجوب نیز در مورد مساله احراز صلاحیت‌ها گفت: این مساله پیچیده‌ای است و سخت است که در این مساله تردید کنیم و در مورد بعضی موارد هم نمی‌توان صحبت کرد. 

وی ادامه داد: آنچه مهم‌ترین افت مجلس است نزدیکی ثروت و قدرت با یکدیگر است و کسی نباید به خاطر عقاید و سلیقه‌اش صلاحیتش زیر سوال رود. 

علیرضا محجوب در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره علت اصلی مشکلات کارگران و تعطیلی کارخانه‌ها گفت: هدفمندی یارانه‌ها کلید تعطیلی کارخانه‌ها بود، چراک ه طبق گزارش محرمانه دولت علت بحران هزار و ۲۵۰واحد صنعتی، بدهی ۷ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها بود. 

وی افزود: دولت به مفهوم عام زیان کار است و نمی‌توانم نام اجرای این طرح را هدفمندی یارانه‌ها بگذارم چراکه ما فقط روی دارو، گندم و برخی اقلام خاص یارانه پرداخت می‌کردیم. 

دبیرکل خانه کارگر ادامه داد: ۳۵۰ هزار شغل در صنعت قطعه سازی تعریف شده است و متاسفیم که ممکن است ۳۰۰ هزار شغل از بین برود و باز هم متاسفیم که از سال ۷۴ تا امروز درگیر بیماری تورم هستیم. 

علیرضا محجوب تاکید کرد: من نمی‌توانم شاهد از دست دادن کار کارگر ایرانی باشم و امروز باید بگویم هیچ تحرک قابل قبولی در ۴۲ روز گذشته از سوی دولت اتفاق نیفتاده است. 

اسدالله بادامچیان نیز درباره استقلال مجلس گفت: دولت فعلی به علت جسارت آقای احمدی‌نژاد گاهی فراقانونی عمل می‌کند اما مجلس مستقل است ضمن اینکه مصلحت کشور هم باید درنظر گرفته شود اما برای نمونه دولت در بعضی موارد آیین نامه‌های خود را به مجلس ارسال نمی‌کند. 

اسدالله بادامچیان در پاسخ به سوال یکی از دانشحویان در مورد احتمال دست مایه قرار دادن طرح نظارت نمایندگان بر خودشان گفت: نظارت نمایندگان برنمایندگان برای جلوگیری از عدم مشکلات اخلاقی، مالی و شرکت در زدو بند‌ها است برای مثال یک نماینده که باید حافظ نوامیس مردم باشد ممکن است به دنبال ازدواج موقت باشد که این مساله امر درستی نیست. 

وی افزود: این مشکلی است که مجلس باید خودش نظارت کند و نماینده نیز باید مراقب باشد تا ابزار دست دیگران نشود. 

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه آیا حزب موتلفه اسلامی پایگاه مردمی مناسبی دارد یا خیر؟ گفت: هیچ کس نمی‌تواند تاریخ انقلاب را بدون موتلفه و نقش آن در نظر بگیرد چراکه موقعیت آن مشخص است و هیچ حزب و گروهی تشکیلات بزرگی مثل موتلفه ندارد. 

قائم مقام حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: پیرامون این حزب شایعه و دروغ زیاد است اما این حزب تنها متعلق به بازار نیست و مجموعه‌ای از سلایق را در بر دارد و نسبت به پاکی مالی یا سیاسی اعضای آن هم هیچ کس موردی سراغ ندارد. 

بادامچیان تصریح کرد: رای آوردن یا نیاوردن امری انتخاباتی است و ارتباطی به پایگاه مردمی ندارد. 

وی همچنین در مورد سوال یکی از دانشجویان درباره عقاید کاپیتالیستی عسگراولادی به عنوان یکی از اعضای حزب موتلفه گفت: آقای عسگر اولادی همه عمر در خدمت مسئولین نظام بوده است و از مال دنیا یک خانه بیشتر در جنوب تهران ندارد و از سوی دیگر ایشان یار دقیق امام و رهبری است و این درست نیست که ما به کاپیتالیست یا سوسیالیست اعتقاد داریم و اینکه ایشان در دوران جنگ عقایقی سرمایه داری داشتند امر نادرستی است. 

گاف در تهران، حیرت در لبنان؛ توافقنامه "کپی پیست" می شود


قرار است محمدرضا رحیمی ، معاون اول رئیس جمهور در آینده نزدیک به لبنان برود. از همین رو ، مقامات جمهوری اسلامی، پیش نویس توافقنامه های دوطرف را به بیروت فرستاده اند اما گاف آنها توجه مقامات و رسانه های لبنانی را برانگیخته است.

به گزارش سایت عصر ایران، استفاده از کپی توافقنامه های ایران با عراق در انعقاد قرارداد با مقامات لبنانی، باعث بحث و جدل هایی در کابینه این کشور شده است.

روزنامه الحیات گزارش داده که متن پیش نویس توافقنامه های ارائه شده از سوی هیات ایرانی به مقامات لبنانی، همان متن های امضا شده با مقامات عراقی است.
جالب اینجاست که  حتی کلمات عراق و بغداد (که در قرارداد با عراقی ها بوده) در پیش نویس ارائه شده به لبنانی ها وجود دارد!

به گفته مقامات آگاه، متن پیش نویس ها همان متن هایی هستند که در سفر 10 روز پیش محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور ایران به بغداد با مقامات عراقی به امضا رسید و به این ترتیب حالا به دست مقامات لبنانی رسیده است!

روزنامه النهار چاپ بیروت هم نوشت: کشف این موضوع که متن پیش نویس توافقنامه ارائه شده به مقامات لبنانی از طرف مقامات ایرانی عیناً همان متن توافقنامه های ایران و عراق است باعث ایجاد تعجب و بحث و جدل در کابینه لبنان شده است.

اوباما بطور غير منتظره وارد افغانستان شد


شبکه های تلویزیونی افغانستان به نقل از مقامات این کشور اعلام کردند باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا سه شنبه شب بطور غیرمنتظره وارد کابل شده است تا با حامد کرزای همتای افغان خود دیدار کند. 

مقامات دولتی افغانستان اعلام کردند پیش بینی می شود اوباما در این سفر یک موافقتنامه همکاری راهبردی با افغانستان امضا کند.

سفر اوباما به کابل یک هفته پس از آن صورت می گیرد که دولت های افغانستان و آمریکا پیش نویس موافقتنامه راهبردی بین دو کشور را نهایی و آن را برای امضا روسای جمهوری افغانستان و آمریکا آماده کردند. 

هنوز جزئیات بیشتری درمورد محتوای این پیش نویس موافقتنامه که اکنون باید به امضاء روسای جمهور افغانستان و آمریکا برسد و همچنین کنگره آمریکا و پارلمان افغانستان نیز آن را تصویب کنند،‌ منتشر نشده است.

صد و سی هزار نیروی ناتو تحت فرماندهی آمریکا که درحال کمک به دولت افغانستان برای مقابله با شورشیان طالبان هستند قرار است تا پایان سال دو هزار و چهارده به ماموریت رزمی خود در افغانستان پایان دهند و از این کشور خارج شوند .

آمریکا و افغانستان هم اکنون درحال مذاکرات درباره روابط دو کشور در آینده هستند. 

افغانستان پیشتر دو پیش شرط را برای امضاء چنین موافقتنامه ای اعلام کرده بود که عبارت بود از : کنترل کامل بر زندان بگرام که اکنون در اختیار آمریکاست و در اختیار گرفتن کنترل حملات شبانه نیروهای ویژه علیه شورشیان طالبان .

دولت افغانستان توانست به هردو این پیش شرط ها دست یابد.