۱۳۹۱ اردیبهشت ۲۷, چهارشنبه

احتمال حذف مجاهدين خلق از فهرست گروه‌های تروريستی آمريکا



مقامات آمريکايی از احتمال حذف سازمان مجاهدين خلق ايران از فهرست گروه‌های تروريستی وزارت امور خارجه آمريکا خبر دادند.
ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز دوشنبه، ۲۵ ارديبهشت (۱۴ ماه مه) در گفت‌وگو با نشريه وال استريت ژورنال اظهار داشت که هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه اين کشور هنوز تصميم نهايی را درباره گروه مجاهدين خلق اتخاذ نکرده است اما اگر مجاهدين همچنان در مورد تخليه اردوگاه اشرف در عراق همکاری کنند، وزارت امور خارجه آمريکا درباره حذف اين گروه از فهرست گروه‌های تروريستی نظر مساعدی خواهد داشت.
اردوگاه اشرف پايگاه شبه‌نظامی سابق مجاهدين در عراق است که اين گروه از آن‌جا حملاتی را عليه جمهوری اسلامی ايران تدارک می‌ديد.
بر اساس اين گزارش، اقدام آمريکا در رابطه با حذف گروه مجاهدين خلق از فهرست گروه‌های تروريستی می‌تواند روابط ميان دولت‌های آمريکا و ايران را در زمانی که تلاش‌های ديپلماتيک تازه‌ای برای حل معضل برنامه هسته‌ای ايران در حال شکل‌گيری است، تيره‌تر کند.
آمريکا و سازمان ملل متحد در تلاشند که ساکنان اردوگاه اشرف را به کشوری به‌جز کشورهای عراق و ايران منتقل کنند
سازمان مجاهدين خلق که گفته می‌شود در ترور آمريکايی‌ها در ايران سال‌های پيش از انقلاب ۵۷ دست داشته است و در عين حال، با صدام حسين، رهبر سابق عراق نيز عليه حکومت ايران متحد شده بود، ۱۵ سال پيش به‌عنوان يک گروه تروريستی در فهرست وزارت امور خارجه آمريکا در رابطه با تروريسم قرار گرفت.
اين گروه در طول دو سال گذشته کمپين‌هايی را در واشنگتن به راه انداخته و از اين طريق، خواستار حذف نام خود از فهرست تروريست‌ها شده ‌است.
نام‌گذاری مجاهدين خلق به‌عنوان گروه تروريستی در سال ۱۹۹۷، سبب شد که دارايی‌های اين گروه در ايالات متحده مسدود و از افزايش سرمايه آن‌ها جلوگيری شود.
مقامات آمريکايی به وال استريت ژورنال اطلاع داده‌اند که هيلاری کلينتون تصميم نهايی در مورد وضعيت گروه مجاهدين خلق را حداقل تا ۶۰ روز آينده که آخرين عضو مجاهدين از اردوگاه اشرف به مکانی موقتی در نزديکی فرودگاه بين‌المللی بغداد منتقل شود، اتخاذ خواهد کرد.
آمريکا و سازمان ملل متحد در تلاشند که ساکنان اردوگاه اشرف را به کشوری به‌جز کشورهای عراق و ايران منتقل کنند.
حدود ۱۲۰۰ تن از ۳۰۰۰ هزار ساکن کمپ اشرف هنوز در اين کمپ هستند.
ويکتوريا نولاند اظهار داشت: "همکاری مسالمت‌آميز و موفقيت‌آميز مجاهدين خلق در تخليه کمپ اشرف يک مسئله کليدی است که در تصميم وزير امور خارجه آمريکا در رابطه با وضعيت مجاهدين خلق در فهرست گروه‌های تروريستی تأثير خواهد داشت."
ديپلمات‌های آمريکايی می‌دانند که اقدام آمريکا مبنی بر خارج کردن مجاهدين خلق از فهرست گروه‌های تروريستی می‌تواند لبه تيز اتهامات ايران را متوجه آنان کند.
ايران تلاش کرده‌ است مجاهدين خلق را به گروهی خنثی و بی‌اثر تبديل کند. بسياری از رهبران ايران از جمله آيت‌الله خامنه‌ای هدف ترورهای اين گروه قرار گرفته‌اند.