فعالان حقوق بشر تعداد کشتهشدگان را در قتل عامی که گفته میشود حکومت سوريه پشت آن قرار داشته است، بيش از ۹۰ نفر تخمين زدند.
آسوشيتدپرس به نقل از ديدهبان حقوق بشر سوريه، مستقر در لندن تعداد کشتهشدگان در منطقه حولا واقع در مرکز سوريه را از ظهر روز گذشته، پنجم خرداد (۲۵ ماه مه) تا اين لحظه بيش از ۹۰ نفر اعلام کرده است.
يک فعال محلی که خود را به نام ابو يزان معرفی کرد، به آسوشيتدپرس گفت که ۱۲ نفر در زمان به آتش بستن اين منطقه جان باختهاند و ۱۰۶ نفر نيز به هنگام هجوم آدمکشهای طرفدار حکومت که به "شبيحه" مشهورند، به قتل رسيدهاند.
از زمان شروع قيام مردمی در سوريه در مارس ۲۰۱۱، اين يکی از بالاترين آمار کشتاری است که در يک روز انجام گرفته است.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تاکنون بيش از ۹۰۰۰ نفر که اغلب نيز از غيرنظاميان بودهاند، در کشتارهای سوريه جان باختهاند و مخالفان از آمار بالای ۱۰ هزار نفر کشته خبر میدهند.
خشونت اخير در حولا ضربهای ديگر به برنامه صلح سازمان ملل متحد برای سوريه محسوب میشود.
ديدهبان حقوق بشر سوريه با صدور بيانيه تند و غيرمعمولی اعلام کرد که کشورهای عربی و جامعه بينالمللی بهخاطر سکوتشان در قبال اين قتلها "شريک جرم" حکومت سوريه هستند
تصور میشد که اين برنامه با آتشبسی که ميان سربازان حکومت و شورشيان در ۱۲ آوريل ايجاد شد، تحقق يافته باشد، اما در واقع هيچگاه عملی نشد.
بيش از ۲۵۰ ناظر از سوی سازمان ملل متحد به سوريه اعزام شدهاند تا بر آتشبس نظارت داشته باشند. سخنگوی تيم ناظران امروز اعلام کرد که اين تيم عازم حولا شده است.
يک فعال محلی نيز به آسوشيتدپرس خبر داد که در پی راهپيمايی معترضان سوری که پس از نماز جمعه شکل گرفته بود، نيروهای حکومتی روستای حولا را که در ۴۰ کيلومتری شمال غرب شهر حمص واقع شده است، به آتش گلوله بستند.
به گفته اين فعال محلی، ۱۲ نفر در اين حادثه جان باختند.
ساعاتی بعد آدمکشهای حکومت که به "شبيحه" (اشباح) معروفاند، به روستای تلداو يورش بردند که در جنوب حولا واقع شده است. آنها به خانهها هجوم آوردند و غيرنظاميان را به رگبار گلوله بستند.
اين فعال اظهار داشت: "آنها کل اعضای هر خانواده را کشتند، از والدين گرفته تا بچهها، اما بيشتر روی کشتن بچهها تمرکز کرده بودند."
تصاوير ويدئويی اين کشتارها که با دوربينهای آماتور ضبط شده و روی اينترنت قرار گرفته است، اجساد کودکان بسياری را در ميان دهها جسدی که در اتاقهای مختلف هر خانه روی زمين افتاده و با ملافه و پتو پوشانده شدهاند، نشان میدهد. يکی از اين تصاوير ويدئويی، جسد ۱۴ کودک را که بر کف يک اتاق شانه به شانه دراز کشيدهاند، نشان میدهد.
به گفته ابو يزان، اغلب ساکنان اين روستا امروز از بيم وقوع کشتارهای بيشتر از منطقه گريختهاند.
ديدهبان حقوق بشر سوريه در لندن با صدور بيانيه تند و غيرمعمولی اعلام کرد که کشورهای عربی و جامعه بينالمللی بهخاطر سکوتشان در قبال قتل عامهايی که حکومت سوريه مرتکب شده است، در اين قتلها "شريک جرم" اين حکومت هستند.