۱۳۹۲ مرداد ۲۳, چهارشنبه

مصر؛ اعلام وضعیت فوق‌العاده/حمایت مردم از دولت

مقررات منع رفت و آمد از ساعت هفت شب تا شش صبح در مدت وضع فوق العاده در قاهره و چند استان مصر به اجرا گذاشته می شود.


به گزارش رادیو آلمان، تلویزیون دولتی مصر از قول عدلی منصور، رئیس‌جمهور موقت این کشور اعلام کرد که از ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۱۴ اوت / ۲۳ مرداد (به وقت محلی)، به مدت یک ماه در مصر وضعیت فوق‌العاده حاکم خواهد بود.

گفته می‌شود اقدام دولت موقت مصر در اعلام وضعیت فوق‌العاده در این کشور می‌تواند آزادی عمل نیروهای امنیتی را در برخورد با معترضان و دستگیری تظاهرکنندگان بیشتر کند.

دولت موقت مصر دلیل این تصمیم را تهدید نظم و امنیت ملی کشور و یورش گروه‌های افراطی به ساختمان‌های دولتی و خصوصی و جلوگیری از به بارآوردن خسارت‌های بیشتر عنوان کرده است.

گفتنی است، وضعیت فوق‌العاده در مصر از سال ۱۹۸۱ میلادی تا سرنگونی رژیم حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱ ادامه داشته و اکنون به مدت دو سال است که لغو شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری‌های داخلی مصر گزارش می‌دهند که رئیس‌جمهور موقت این کشور از ارتش خواسته است برای ورود به درگیری‌های خیابانی آماده شود.

همزمان سخنگوی جبهه نجات ملی مصر گفت این گروه از مداخله نیروهای امنیتی برای برچیدن تحصن حامیان مرسی در قاهره بر اساس اراده و تمایل مردم مصر حمایت کرده است.

سخنگوی جبهه نجات ملی مصر گفت این گروه از مداخله نیروهای امنیتی برای برچیدن تحصن حامیان مرسی در قاهره بر اساس اراده و تمایل مردم مصر حمایت کرده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، خالد داوود در گفتگو با این شبکه گفت تظاهرات و تجمع های حامیان اخوان المسملین بر خلاف ادعاهای آنها ، مسالمت آمیز نبوده است و شواهد نیز این موضوع را ثابت می کند.

وی گفت گروه اخوان المسملین و طرفداران محمد مرسی به مدت چهل روز مناطق مرکزی شهر قاهره را تصرف و زندگی مردم عادی را فلج کرده اند.

وی گفت این افراد در چهل روز گذشته هزاران نفر به منطقه رابعه العدویه منتقل کرده اند و در کمپ های آنها مواردی از شکنجه و خشونت گزارش شده است .

وی گفت در این مدت حامیان مرسی برای تصرف تجهیزات و مراکز متعلق به ارتش مصر تلاش کرده اند و چنین مراکزی حمله کرده اند و با مردم عادی مصر به زدو خورد پرداختند.

وی افزود هیچ کشوری در جهان چنین اقداماتی را تحمل نمی کند و تحصن حامیان مرسی در رابعه العدویه غیرقانونی بوده است.

وی گفت عفو بین الملل نیز از بروز خشونت ها و شکنجه افراد در محل تحصن حامیان مرسی در قاهره گزارش داده بود . حامیان اخوان المسلمین هر فرد مظنون را بازداشت می کردند و تحت شکنجه قرار می دادند. تصور نمی کنم چنین اقداماتی را بتوان مسالمت آمیز توصیف کرد .

وی گفت آنها یعنی حامیان اخوان المسملین مرتکب اقدامات خشونت امیز مانند حمله به کلیساها و مراکز دولتی می شوند و این گروه را نمی توان مسالمت جو نامید.