۱۳۹۱ بهمن ۲۱, شنبه

انعکاس گسترده حمله موشکی به ليبرتی در رسانه های بين المللی و منطقه اي


تلويزيون سی.ان.ان گزارش داد بر اساس گفته پليس محلی، در يک حمله در نزديکی بغداد عده يی کشته و مجروح شدند. هدف، کمپ محل سکونت ايرانيان مخالف رژيم ايران بوده است. مخالفان رژيم ايران به خبرگزاری فرانسه گفتند 35 موشک و خمپاره به داخل اين کمپ شليک شده است
در حدود 3100نفر از اين گروه مخالف در اين کمپ در نزديکی بغداد سکونت دارند، اين گروه اپوزيسيون مخالف شاه ايران بود و سپس با حاکمان رژيم آخوندی مخالفت کرد. مخالفان ايرانی گفتند: در حمله به کمپ شش نفر کشته، بيش از 100نفر زخمی شدند
خبرگزاری اصوات العراق: سازمان اپوزيسيون مجاهدين خلق ايران امروز شنبه اعلام کرد که 56تن از اعضايش در يک حمله موشکی به کمپ ليبرتی در غرب بغداد کشته و مجروح شدند. مهدی عقبايی سخنگوی اين سازمان به خبرگزاری ”اصوات العراق“ گفت کمپ ليبرتی در نزديکی بغداد که دولت عراق به اين سازمان اختصاص داده است ”در ساعت 5 صبح امروز در معرض حمله موشکی قرار گرفته است که منجر به کشته شدن شش تن از اعضاء اين سازمان از جمله يک زن و مجروح شدن 50نفر ديگر گرديد“.
مهدی عقبايی بر ”ضرورت بازگرداندن اين سازمان به قرارگاه قبلی شان اشرف در استان ديالی تأکيد کرد. در اشرف وجود پناهگاهها، نوعی حفاظت در برابر حملات موشکی را برای اعضا تأمين می کرد اما ”کمپ فعلی ”فاقد چنين پناهگاههايی است امری که اعضاء سازمان را در معرض خطر قرار می دهد“.
روزنامه الحيات نوشت سخنگوی سازمان ملل متحد در عراق و مقام امنيتی عراقی اعلام کردند که تعدادی از اعضای سازمان مجاهدين خلق ايران در يک حمله موشکی عليه محل استقرارشان در نزديکی بغداد به قتل رسيدند.
سخنگوی يونامی در عراق، گفت که «يک حمله خمپاره يی که ليبرتی را هدف قرار داده بود منجر به کشته و مجروح شدن بسياری از ساکنان آن شد».
سازمان مجاهدين خلق ايران بيانيه يی صادر کرده و در آن تأکيد کرد که «در اين حمله 6تن که در ميان آنها يک زن نيز می باشد به قتل رسيده و بيش از پنجاه تن ديگر زخمی شده اند».
اين حمله کمپ ليبرتی را هدف قرار داده بود که 3100تن از عناصر سازمان مجاهدين خلق را در برمی گيرد. آنها اخيراً از قرارگاه اشرف، که مقر تاريخی آنهاست و از سال 1980 از آن استفاده می کردند، به ليبرتی نقل مکان کردند.
فرانسه 24: مقامهای امنيتی عراق گفتند، دهها خمپاره و موشک به يک کمپ که محل سکونت مخالفان ايرانی در نزديک بغداد است شليک شد. سازمان ملل خواهان تحقيقات فوری شد و گفت مانيتور کنندگان کشته شدگان را پيگيری می کنند، اين اولين تأييد تلفات در اين کمپ جديد اين گروه بعد از انتقال آنها در سال گذشته است.
سازمان مجاهدين خلق، طی بيانيه يی گفت که 6نفر کشته و 50نفر مجروح گرديدند.
يک مقام امنيتی عراق گفت، حدود 40 موشک و خمپاره به اين کمپ شليک شد،
اين حمله خمپاره يی به يک کمپ موقت که به عنوان کمپ ليبرتی شناخته می شود صورت گرفته است، جايی که حدود 3000 ساکن از سازمان مجاهدين خلق در سال گذشته از کمپ تاريخی خود از دهه 1980، يعنی کمپ اشرف، به آنجا منتقل شدند.
تلويزيون البابليه گزارش داد: صبح امروز کمپ ليبرتی مورد حمله موشکی قرار گرفت و تعداد زيادی کشته و مجروح برجای گذاشت. ساکنان کمپ ليبرتی از سازمان ملل خواستند تا به اشرف برگردند تا امکان حفاظت در مقابل هر حمله ای فراهم باشد
تلويزيون الشرقيه گزارش داد سخنگوی سازمان ملل در عراق و مقامهای امنيتی عراقی اعلام کردند که صبح امروز شنبه، تعدادی از اعضای سازمان اپوزيسيون مجاهدين خلق ايران بر اثر حمله موشکی به کمپشان کشته شدند“.
سخنگوی سازمان ملل در عراق گفت حمله موشکی که کمپ ليبرتی را هدف قرار داد منجر به کشته شدن 6نفر شد که در بين آنان يک زن وجود دارد و بيش از 50نفر ديگر مجروح شدند
تلويزيون البغداديه: يک منبع امنيتی به البغداديه گفت: بر اثر موشک باران در غرب بغداد 6تن از اعضای مجاهدين خلق ايران کشته و 50نفر مجروح شدند. 50 موشک به کمپ مجاهدين خلق ايران در نزديکی فرودگاه بين المللی بغداد، واقع در جنوب غربی پايتخت شليک شد.
تلويزيون الرشيد گزارش داد، 56نفر از اعضای مجاهدين خلق ايران در موشک باران کمپ ليبرتی در بغداد کشته و مجروح شدند
دویچه وله
حمله موشکی به اقامتگاه مجاهدین خلق در عراق
"کمپ لیبرتی"، اقامتگاه موقت سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی بغداد، صبح شنبه هدف حمله ده‌ها موشک و خمپاره قرار گرفت. گفته می‌شود دست‌کم پنج نفر از فعالان مجاهدین کشته و ۴۰ تن نیز مجروح شده‌اند.
"کمپ لیبرتی" که محل اقامت موقت هزاران تن از فعالان سازمان مجاهدین خلق است، صبح شنبه (۹ فوریه/۲۱ بهمن) هدف حمله ده‌ها موشک و خمپاره قرار گرفت.
خبرگزاری فرانسه به نقل از دو مقام امنیتی عراقی گزارش داد که در اثر این حمله پنج نفر کشته و حدود ۴۰ تن نیز مجروح شده‌اند که سه پلیس عراقی در میان زخمی‌شدگان هستند.
رهبری سازمان مجاهدین خلق که مقر آن در پاریس است، شمار کشته‌شدگان را شش تن اعلام کرده است.
یک مقام امنیتی عراقی که نمی‌خواست نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته است که حدود ۴۰ موشک و خمپاره به درون کمپ شلیک شده است. هنوز مشخص نیست که چه کسی مسئول این حمله بوده است.
سازمان ملل متحد از مقام‌های عراقی خواسته است هرچه سریع‌تر در این زمینه تحقیق کند. از یک‌سال پیش بدین سو، فعالان مجاهدین خلق به‌تدریج به "کمپ لیبرتی" در نزدیکی بغداد منتقل شدند. این نخستین حمله به مجاهدین خلق در این اقامتگاه تازه است.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که فرستاده ویژه این سازمان، مارتین کوبلر، از مقام‌های این کشور خواست هرچه سریع‌تر تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کنند. وی گفت: «ما ناظران خود را داریم که می‌توانند در محل در این زمینه تحقیق کنند.»
الینا نبعة، سخنگوی دفتر سازمان ملل در عراق، گفت که مقام‌های عراقی به سازمان ملل گفته‌اند که "تمام مجروحان برای درمان به‌سرعت به بیمارستان منتقل شده‌اند".
هم‌اکنون حدود ۳ هزار نفر در "کمپ لیبرتی" اقامت دارند. این کمپ پیش از این محل استقرار سربازان آمریکایی بود.
فعالان مجاهدین خلق پیش از این حدود ۲۵ سال در اردوگاهی موسوم به " پایگاه اشرف" در ۸۰ کیلومتری بغداد اقامت داشتند.
پس از سقوط رژیم صدام حسین، مقام‌های عراقی بارها از سازمان مجاهدین خلق خواسته‌اند که خاک این کشور را ترک کنند. دولت عراق روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد.
BBC
اردوگاه مجاهدین خلق در عراق هدف حمله موشکی قرار گرفت
ساکنان کنونی اردوگاه آزادی، حدود یک سال پیش ساکن اردوگاه اشرف بودند
سازمان مجاهدین خلق ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که اردوگاه این سازمان در نزدیکی بغداد، پایتخت عراق، هدف حمله موشکی و خمپاره‌ای قرار گرفته است.
در اطلاعیه‌ای که در وبسایت این سازمان منتشر شد، آمده است که در حمله بامداد امروز (شنبه، ۲۱ بهمن) به "کمپ لیبرتی" دست‌کم ۵ نفر از جمله یک زن، کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شده‌اند.
این سازمان اضافه کرده است که احتمال دارد شمار کشته‌شدگان افزایش یابد، ولی "هیچ کمک‌رسانی و آمبولانس برای حمل مجروحان وجود ندارد."
در این اطلاعیه آمده است: "ژنراتور (تولید برق) کلینیک عراقی هم مورد اصابت واقع و برق آن قطع شده است و هیچ کارایی ندارد."
اردوگاه آزادی که حریه یا لیبرتی هم خوانده می‌شود، در نزدیکی فرودگاه بغداد قرار دارد و تا پیش از انتقال اعضای سازمان مجاهدین خلق، محل استقرار گروهی از نیروهای نظامی آمریکا در عراق بود.
یک سخنگوی سازمان ملل متحد در عراق به خبرگزاری فرانسه گفت که افزون بر تعدادی از ساکنان اردوگاه آزادی، "تعدادی از ماموران پلیس عراق هم زخمی شده‌اند."
تاکنون کسی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام وزارت کشور عراق که خواسته است نامش فاش نشود، گزارش داد که این اردوگاه با حدود ۴۰ موشک و خمپاره مورد حمله قرار گرفته است.
این خبرگزاری به نقل از مقامات سازمان ملل متحد گزارش داد که مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور عراق، از مقامات آن کشور خواسته است تا "فورا درباره این موضوع تحقیق شود."
آقای کوبلر اضافه کرده است که ناظران سازمان ملل متحد وضعیت اردوگاه را از نزدیک بررسی می‌کنند.
درخواست بازگشت به اشرف
بیش از سه هزار نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه آزادی به سر می‌برند.
کمپ اشرف در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، در اوج جنگ ایران و عراق با حمایت صدام حسین، رئیس‌جمهور سابق عراق برپا شد
تا حدود یک سال پیش، اغلب آنها در کمپ اشرف ساکن بودند و آخرین گروه ساکنان این اردوگاه در روزهای پایانی شهریور امسال به اردوگاه آزادی کلیک نقل مکان کردند.
دولت عراق و مقامات سازمان مجاهدین خلق در دسامبر سال ۲۰۱۱ میلادی توافقنامه‌ای را امضا کردند که براساس آن، قرار شد اعضای این سازمان به تدریج از اردوگاه اشرف به اردوگاه آزادی منتقل شوند و از آنجا مقدمات انتقالشان به دیگر کشورها فراهم شود.
در اطلاعیه سازمان مجاهدین خلق آمده است که ساکنان اردوگاه آزادی "در بنگال‌هایی که مانند قوطی کبریت در کنار هم چیده شده است، به سر می‌برند."
این سازمان اضافه کرده است که ساکنان (اردوگاه) و نمایندگان و وکلای آنها در دو روز گذشته برای چندمین‌بار از دبیرکل (سازمان ملل متحد) و مقامات آمریکا "خواهان بازگشت به اشرف شدند که دارای ساختمان‌های سیمانی و سنگر و پناهگاه‌هایی است که خودشان ساخته‌اند."
کمپ اشرف در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، در اوج جنگ ایران و عراق با حمایت صدام حسین، رئیس‌جمهور سابق عراق برپا شد و گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق و رهبران این سازمان که به عراق پناهنده شده بودند، در آن ساکن شدند.
اما پس از حمله نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا و سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳ میلادی، ساکنان این اردوگاه به عنوان خارجیان مسلح غیرمتخاصم، تحت حفاظت نیروهای آمریکایی قرار گرفتند و بعدا خلع سلاح شدند.
مسئولیت حفاظت از این اردوگاه در سال ۲۰۰۹ میلادی، به دولت عراق واگذار و این کشور متعهد شد که با ساکنان آن طبق قوانین عراق رفتار کند و از استرداد اجباری اعضای سازمان مجاهدین خلق به ایران، که ممکن است جان آنان را به مخاطره اندازد، خودداری کند.
سازمان مجاهدین خلق ایران برای سال‌ها در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار داشت، ولی مهرماه امسال، از این فهرست کلیک حذف شد.
حمله به پایگاه سازمان مجاهدین خلق در عراق دست‌کم پنج کشته بر جای گذاشت
رادیو فردا
پایگاه لیبرتی، بامداد شنبه،مورد اصابت ده‌ها خمپاره و راکت قرار گرفت
اردوگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد که محل استقرار اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران است، بامداد شنبه، ۲۱ بهمن مورد اصابت ده‌ها خمپاره و راکت قرار گرفت که این رویداد به کشته شدن دست‌کم پنج نفر از اعضای این سازمان انجامید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دو مقام امنیتی عراق که نخواستند نام آنها منتشر شود، با تایید خبر کشته شدن پنج نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق، اعلام کردند که در این حادثه حدود ۴۰ نفر دیگر از اعضای این سازمان مجروح شدند.
آنها همچنین گفتند که این حادثه به زخمی شدن سه نفر از نیروهای پلیس عراق نیز انجامیده است.
این در حالی است که سازمان مجاهدین خلق با انتشار بیانیه‌ای گفته است که شش نفر از اعضای آنها کشته شده‌اند. این سازمان تعداد مجروحان حادثه را نیز ۵۰ نفر برآورد کرده است.
سازمان مجاهدین خلق از گروه‌های مخالف حکومت جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود که در دهه ۱۳۶۰ به مبارزه مسلحانه با آن روی آورد.
بخش عمده‌ای از اعضای این سازمان حدود سه دهه در پایگاهی نظامی به نام اردوگاه اشرف در عراق زندگی می‌کردند، اما این نیروها در پی ضرب‌الاجل مقامات عراق و توافق با ایالات متحده در سال جاری به پایگاه لیبرتی در حوالی بغداد منتقل شدند که پیش از آن محل استقرار نظامیان آمریکایی بود.
سازمان مجاهدین خلق برای سال‌ها در فهرست گروه‌های تروریستی ایالات متحده قرار داشت، اما وزارت امور خارجه آمریکا به‌واسطه آن‌چه تغییر مشی سازمان مجاهدین خلق خواند، امسال این سازمان را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد.
حمله صبح شنبه به اردوگاه لیبرتی واکنش فوری سازمان ملل متحد را نیز به همراه داشته است.
این سازمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مارتین کولبر، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در عراق، از مقامات عراقی خواسته است که «تحقیقات درباره این حادثه را بی‌درنگ آغاز کنند».
سازمان ملل متحد همچنین خاطرنشان ساخت که ناظران این سازمان نیز به نوبه خود ابعاد مختلف حادثه را در دست بررسی دارند.
به گفته الیانا نبعا، سخنگوی گروه ویژه سازمان ملل متحد در عراق، مقامات عراقی در برابر تاکید کرده‌اند «تمام مجروحان این حادثه بلافاصله مورد مداوا قرار گرفته‌اند».
این گزارش می‌افزاید که در جریان حمله به اردوگاه لیبرتی حدود ۴۰ خمپاره و موشک به این پایگاه شلیک شده است.
هنوز هویت مهاجمان مشخص نیست و هیچ گروهی نیز مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته‌است.
حمله موشکی به مقر مجاهدین خلق در عراق 7 کشته بر جای گذاشت
دبی-العربیه.نت فارسی
یک عضو سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه لیبرتی در عراق روز شنبه 9-2-2013 در گفتگوی تلفنی با العربیه. نت اعلام کرد در حمله موشکی به محل اسکان موقف این گروه 7 تن کشته و بیش از 100 نفر کشته شدند.
سخنگوی سازمان ملل در عراق نیز از حمله موشکی به اردوگاه لیبرتی وابسته به مجاهدین خلق در نزدیکی بغداد خبر داد.
الینا نبعه به خبرگزاری رویترز گفته است که در پی این حمله چند نفر کشته و زخمی شدند.
وی در این زمینه افزود هم اکنون شمار دقیق قربانیان این حادثه در دست نیست. اما وی درعین حال تاکید کرد که چند تن از سربازان عراقی در این حمله زخمی شده اند.
از سوی دیگر یک منبع در وزارت کشور عراق گفته است که در پی این حمله 7 نفر از اعضای گروه مجاهدین خلق کشته شده اند.
وی که نخواست نامش فاش شود شمار زخمی ها این حادثه را 40 تن ذکر کرد.
یکی از اعضای مجاهدین خلق در اردوگاه لیبرتی در گفتگوی تلفنی با العربیه نت نوری مالکی نخست وزیر عراق را به دست داشتن در این هجوم متهم کرد.
عضو مجاهدین که خود را یوسف معرفی کرد نخست وزیر عراق را به اجرای فرمان های دولت ایران متهم کرد.
او همچنین مارتین کوپلر نماینده سازمان ملل را به تبانی با دولت عراق متهم کرد.
یوسف که به دلایل امنیتی از ذکر کامل نام خویش خودداری کرد زمان هجوم را راس ساعت 5:45 اعلام کرد و گفت طی آن اردوگاه مورد حمله موشکی و خمپاره ای قرار گرفت.
عضو مجاهدین اعلام کرد این هجوم 30 نقطه در اردوگاه را هدف قرار داد و در این عملیات 6 تن کشته و 100 تن نیز زخمی شدند.
او تاکید نیروهای عراق اردوگاه را محاصره کرده اند و از انتقال زخمی شدگان به بیمارستان خودداری می کنند.
وی گفت ما بارها درخواست کردیم به اردوگاه اشرف که خود آن را ساخته بودیم ، برگردیم تا به تدریج از عراق خارج شویم. اردوگاهی که در آن به سر می بریم عبارت از چند کانتینر است و در صورت هجوم آسیب فراوان می بیند.